fbpx
020 – 280 17 00 EN

Aan de lopende band ontdekken

04-12-2012

De naam zegt het eigenlijk al: Ontdekfabriek. Aan de lopende band ontdekken dus. Niets is minder waar. Wat een toffe plek om met de klas te zijn. Er is werkelijk van alles te beleven. De leerlingen kunnen op televisie komen met een green screen, dat betekent dat je delen van je lichaam onzichtbaar kunt maken. Ze mochten oude apparaten uit elkaar halen, experimenteren met luchtdruk, gekke foto’s schieten en nog zo ontzettend veel meer.

 

Ontdekbus

De leerlingen worden zoals elke week opgehaald in Tilburg Noord, maar dit keer niet met de bekende BBA bussen maar met een speciale buis van de Ontdekfabriek. Daar begint het stukje beleving al, hoewel ouder dan gewend en misschien zelfs minder luxe is er al iets anders dan anders, dat merken de kinderen, ze hebben zin in vandaag.

 

Strijp-S

Eenmaal aangekomen in het wervelende gebied van Eindhoven: Strijp, is iedereen opgewonden en helemaal klaar voor de ontdekkingsreis die weldra zal beginnen. Het begint al met het ophangen van de jassen, dat gaat niet saai middels een haakje maar met snoeren en vreemde lussen. De jassen worden opgetakeld aan de hoge muur opdat er genoeg ruimte is voor de groep van maar liefst 40 leerlingen.

 

Film

Dan worden de leerlingen getrakteerd op een film. Geen saaie documentaire maar een spannende film over een land waar geen water meer is en slimme kinderen die op avontuur gaan en alles op alles zetten om het leven weer beter en leefbaar te maken. De film is speciaal voor de Ontdekfabriek gemaakt, dat weten de leerlingen nu nog niet, maar de filmstukken, de prachtige props worden straks allemaal teruggevonden in de grote hal van de Ontdekfabriek.

 

Vliegen

Na de film gaan de kinderen in zelf gevormde groepjes de fabriek in. Vol enthousiasme gaan ze uiteen. Sommigen blijven slechts luttele seconden bij een activiteit plakken anderen kiezen ergens voor en wijden er meteen een volledig dagdeel aan. Er zitten kinderen bij knutselactiviteiten, verkleedshows,, maar ook bijvoorbeeld bij een metalen vogel die je al in de film zag waarmee je via een groot scherm en hulp van klasgenoten een heus parcours kunt vliegen.

 

Inspriratie

Als de leerlingen terugrijden met de bus, toetsen we of ze genoeg inspiratie hebben opgedaan om de komende weken creatief met techniek aan de slag te gaan. Ze zeggen van wel maar zouden graag nog eens terug gaan voor extra inspiratie. Maar dat kan net zo goed een trucje zijn om nog eens al het leuks dat de Ontdekfabriek te bieden heeft te herbeleven.

 

Het avontuur in De Ontdekfabriek is mogelijk gemaakt door Hoppenbrouwers Elekrotechniek