Aanmelden en open dag Groningen

Zit je in schooljaar 2018 – 2019 in groep 7? Ben jij nieuwsgierig en enthousiast? En woon jij in de stad Groningen?

IMC Weekendschool Groningen start schooljaar 2018 – 2019 met een nieuwe klas. Hieronder vindt u meer informatie over onze werving:

Groepen 7 informeren
Week 37 (10- 16 september)
Wij komen in de groepen 7 van verschillende Groningse basisscholen vertellen over IMC Weekendschool. De kinderen kunnen aangeven of ze naar de weekenschool willen en krijgen een flyer mee. Enthousiaste kinderen krijgen de opdracht mee om thuis te vragen of ze mogen en kunnen.

Basisscholen: OBS de Pendinghe, OBS de Sterrensteen, RKBS Bisschop Bekker, Siebe Jan Boumaschool, CBS de Kleine Wereld, OBS de Beijumkorf, CBS de Tamarisk (Dalton), OBS Karrepad.

Op basisscholen in gesprek
Week 38 (17-23 september)
Bij een aantal van de bovengenoemde scholen gaan wij langs om met de kinderen die mogen en willen in gesprek te gaan. Zo krijgen wij een beter inzicht in hun motivatie. Komen we in deze week niet bij de school van uw zoon of dochter langs dan vinden deze gesprekken plaats tijdens de informatiebijeenkomsten.

Informatiemiddag en aanmelden
Week 39 en 41  (zondag 30 september en 14 oktober)
Op zondag 30 september en 14 oktober is er tussen 13:00-15:00 uur in het UMCG een informatiemiddag voor geïnteresseerde ouders en kinderen. We ontvangen u graag om 13:00 uur bij de hoofdingang van het UMCG. Tijdens deze informatiemiddag vertellen we over de weekendschool en is er ruimte voor vragen. Als er kinderen zijn die wij niet in week 38 hebben gesproken gaan we daar tijdens de middag mee in gesprek. Aan het einde van de informatiemiddag kunnen ouders hun zoon/dochter aanmelden. Het is dus belangrijk dat u bij één van deze informatiemiddagen aanwezig bent.

Bekendmaking wie geplaatst is
Week 42 (15 -21 oktober)

Ouders van kinderen die we in eerste instantie een plek kunnen geven worden gebeld.
Ouders van kinderen die niet in eerste instantie geplaatst kunnen worden ontvangen een mail.

Informatiepakket
Week  43
Ontvangen de ouders van kinderen die een plekje hebben gekregen per post een informatiepakket en overeenkomst.

Startzondag
Week 44 (Zondag 4 november)
Het eerstejaar gaat van start.

Meer weten over IMC Weekendschool Groningen en het rooster bekijken? klik dan hier

Vragen, neem dan contact op met Sarah Euwema / 0611643438