fbpx
020 – 280 17 00 EN

Afgestudeerd maar niet uitgestudeerd

25-04-2012

25 april 2012
De derdejaars leerlingen van IMC Weekendschool ontvingen afgelopen zondag hun diploma. Na drie jaar de meest uiteenlopende beroepen te hebben geprobeerd, ontvingen ze hun diploma uit handen van de wethouder van Jeugd, Onderwijs en Studentenzaken: Marieke Moorman.

 “Natuurlijk wil ik alle leerlingen bedanken voor hun tomeloze inzet, maar ik wil ook echt van het moment gebruik maken om alle medewerkers van IMC Weekendschool Tilburg te bedanken. Het is jullie inzet waar wij als stad echt profijt van hebben. Het is een geweldig initiatief en Tilburg is er trots op”, zo eindigt Moorman haar speech. Manager van de weekendschool Chantal van Rijswijk neemt zichtbaar geroerd de microfoon van de wethouder over en gaat verder met het officiële gedeelte waarbij steeds een leerling naar voren mag komen voor een persoonlijk woordje.

Ware helden
De hoorcollegezaal in gebouw Dante van Tilburg University waar de uitreiking plaatsvindt, is gevuld met ouders en voormalig gastdocenten van de leerlingen. Maar ook de eerste en tweedejaars leerlingen van de weekendschool zijn er dit jaar bij. Zij hebben spandoeken gemaakt en bejubelen hun voorgangers als ware helden.  De trotse alumni krijgen een bloem en een diploma, maar lijken vooral te genieten van de lovende woorden van manager Van Rijswijk en klassendocent Raoul Lobato. Zij vertellen de kinderen welke (vaak hoge) verwachtingen ze hebben: Beroepen als ingenieur, professor en chirurg passeren de revue. In dat geval is deze groep weliswaar afgestudeerd, maar nog lang niet uitgestudeerd. Wat vooral opvalt is hoe goed de kinderen zelf weten wat ze willen met hun leven en dat lijkt dat toch echt de verdienste van de weekendschool te zijn.