fbpx
020 – 280 17 00 EN

Afsluitzondag: het jaar is snel voorbij gegaan, zeg!

01-07-2013

Zondag 30 juni 2013 was de allerlaatste schooldag van het schooljaar.
Tijdens het ochtenddeel van deze afsluitzondag maakten de eerstejaars leerlingen in groepjes een poster van de vakken van het afgelopen jaar. Zo konden ze in hun eigen klas het jaar nog even doornemen: wat hebben we ook alweer allemaal gedaan en wat hebben we geleerd en onthouden? De posters werden opgehangen in de aula, zodat de ouders ze ’s middags konden bekijken. Ook namen de eerstejaars (met pijn in het hart) afscheid van stagiare Dania. De leerlingen hebben een mooie kaart voor haar geschreven en de juffen hadden een mooi ‘snorren’kussentje (om nu eindelijk even op uit te rusten…) gekocht. Dania zelf gaf de klas een springtouw, een voetbal en een balspel om mee te spelen in de pauze. Het zal wennen zijn zonder haar! Stagiair Kasjan komt volgend jaar nog zijn stage afmaken in de klas, dat is voor iedereen fijn! Ook hebben we vaste vrijwilligers Renee, Sejla en Marie even in het zonnetje gezet: zonder hen is de weekendschool niet mogelijk! Bedankt!!!

De tweedejaars leerlingen deden het ochtendprogramma ook in hun eigen klas. Ze werkten aan hun mappen en evalueerden het afgelopen schooljaar. Een serieus en belangrijk onderdeel! De leerlingen zijn tenslotte de ervaringsdeskundigen en we zijn dan ook erg blij met hun tips, adviezen en complimenten, zodat we elk jaar beter en beter kunnen worden!

Na de pauze deden de eerste- en tweedejaars samen een paar spellen. Het leukste daaran was het mooment waarop alle 70 leerlingen in polonaise over het schoolplein liepen…. een vrolijk einde van het schooljaar!

Als laatste was het natuurlijk tijd voor de certificaatuitreiking. We zoeken elk jaar weer naar een manier om daarvan een belangrijk moment te maken dat we met zijn allen delen, maar dat ook een beetje vlot verloopt. Dat is steeds weer een hele kunst! Dit jaar deden we tussendoor twee activiteiten met de ouders. Ouders probeerden de touwtruc van het vak wiskunde en deden een taalspelletje van taal en communicatie. Lang niet makkelijk!
Na dit alles was het tijd voor een drankje en voor alle heerlijke hapjes die alle ouders voor de gelegenheid hadden meegenomen.

Wij kijken terug op een heel succesvol, leerzaam, gezellig, mooi, geslaagd en leuk jaar en zijn bijzonder trots op al onze leerlingen en ouders. We gaan er vanuit dat we iedereen gewoon weer terugzien op de beginzondag op 15 september 2013.  Tot dan en een fijne vakantie allemaal!!