fbpx
020 – 280 17 00 EN

Aftrap project WIFI SCHIP in Amsterdam Noord!

26-03-2014

Wat is er nou leuker dan het realiseren van jouw eigen speeltoestel?

Afgelopen zondag en maandag was de aftrap van het project WIFI SCHIP Spreeuwenpark samen met leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Noord en medewerkers van Stichting Spin.

Voor de Kerstvakantie  hebben de leerlingen van het tweede jaar van IMC Weekendschool Amsterdam Noord het vak Politiek afgesloten. Bij het Stadsdeel kantoor in Amsterdam Noord zijn 8 plannen gepresenteerd door de leerlingen aan een jury die bestond uit 3 leden van de deelraad van Amsterdam Noord. Deze plannen gingen over verbetering van de buurten in Amsterdam Noord.

Tijdens deze lesdag heeft de jury besloten dat het groepje van Chaima, Rim, Li, Rocaya en Narissa het beste plan heeft bedacht. Het Spreeuwenpark in Amsterdam Noord moet een Wifi Schip krijgen!

Het is natuurlijk een grote eer om verkozen te worden tot beste project groep. En het is nog mooier dat het stadsdeel het mogelijk wil maken om het plan echt uit te gaan voeren. Het WIFI SCHIP wordt werkelijkheid!

Stadsdeel Amsterdam Noord, Stichting Spin en IMC Weekendschool Amsterdam Noord gaan er samen met de winnende groep voor zorgen dat het Wifi Schip wordt gebouwd.  

Dit project is een heel spannend, leerzaam en creatief proces voor de leerlingen met een geweldig eindresultaat.

Voordat het schip er komt is het belangrijk dat er allerlei keuzes worden gemaakt door de leerlingen. Denk daarbij aan het ontwerp, het materiaal en de veiligheid. Hiervoor is het belangrijk dat de groep regelmatig bij elkaar komt en ook een paar bezoeken aflegt aan het park en andere speeltuinen in Noord. Daarnaast is het ook van belang dat er met verschillende partijen wordt gepraat zoals de buurtbewoners, de fabrikant van het schip en met medewerkers van het Stadsdeel in Noord.

Het stadsdeel wil heel graag dat het Wifi Schip er deze zomer staat. Daarom komt de projectgroep WIFI SCHIP de komende tijd 10 keer bij elkaar om aan de slag gaan met het plan. 

We vinden het geweldig dat de leerlingen deze kans krijgen en zo enthousiast zijn om hier aan mee te werken en kijken nu al uit naar het openingsfeestje en een eerste klim partij op het schip!