fbpx
020 – 280 17 00 EN

Alle ingrediënten voor een geslaagde partnerbijeenkomst in Tilburg

12-03-2015

12 maart

Pollepels, polenta en een hoop positiviteit: allemaal ingrediënten voor een geslaagde partnerbijeenkomst in Tilburg. Deze vestiging van IMC Weekendschool nodigde haar partners uit voor een prachtig diner, verzorgd door oud-leerlingen uit het hele land die alles hadden voorbereid tijdens de Masterclass Horeca.

‘Kan ik iets te drinken voor u inschenken?’, vraagt oud-leerling Hajar aan een afgevaardigde van de nieuwe partner Janssen Pharmaceutical Companies. Samen met alle andere partners konden zij culinair genieten van alle gerechten die de oud-leerlingen hadden gemaakt tijdens de Masterclass Horeca op 6 maart.

150312 IMC Weekendschool Tilburg Partnerbijeenkomst FFL Masterclass Horeca (3) 150312 IMC Weekendschool Tilburg Partnerbijeenkomst FFL Masterclass Horeca (4) 150312 IMC Weekendschool Tilburg Partnerbijeenkomst FFL Masterclass Horeca (1) 150312 IMC Weekendschool Tilburg Partnerbijeenkomst FFL Masterclass Horeca (5)

De Rooi Pannen in Breda opende voor deze masterclass haar deuren voor negen enthousiaste alumni. Onder leiding van Naoual Kettani, Marchien Dumont (bediening) en Maurice van den Bogaard (keuken) mogen de alumni bij aankomst op De Rooi Pannen om 14.00 uur meteen aan de slag. Vier alumni gaan de bediening van het restaurant in. Vijf alumni werken in de professionele keuken. Alles staat in het teken van die avond: maar liefst 13 partners van IMC Weekendschool Tilburg arriveren om 17.30 uur voor een geheel verzorgd driegangendiner.

Amuse: bruschetta met tomaat en zwarte olijven
Oud-leerling Faida serveert de amuse uit, die zojuist door ‘collega’ Steven is gemaakt. Keurig legt ze aan tafel uit wat we voorgeschoteld krijgen. Een klein beetje spanning op haar gezicht, maar het gaat perfect. Iedereen gaat direct met elkaar in gesprek.

Voorgerecht: gegratineerde gehaktballetjes uit de oven
Dit heerlijke gerecht ontvangen de gasten uit handen van Kevin, met charme en enige nonchalance.‘Vonden ze het lekker?’, wordt er vanuit de keuken geroepen. ‘Zo te zien wel, alles is op!’.

Hoofdgerecht: stoofvlees, met gegrilde aubergine, groene asperges en polenta
Ilias en Bouchra zijn samen verantwoordelijk voor het hoofdgerecht. Het is een hele mooie combinatie waar menig topchef jaloers op zal zijn. Leuk om te merken hoe iedereen aan de lippen hangt van oud-leerling Nachenthaly. Zij illustreert haar gevoel en herinneringen op prachtige wijze. Guus Gulikcx, aanwezig namens de Rabobank, is duidelijk geïnspireerd door haar verhaal.

Nagerecht: tiramisu
Tijdens het nagerecht was er nog zo veel te bespreken. Niet alleen over de leerlingen, de onderwijsmethode en het gasdocentschap, maar vooral ook over het vergroten van de naamsbekendheid van IMC Weekendschool en het opzetten van nieuwe vakken.

Tot slot: koffie, thee & bonbons
‘Nee hoor, ik heb geen blocnote nodig, ik kan het allemaal onthouden’. Als een echte ober neemt Steven bij iedereen de bestelling op. Kevin en Oussama maken vervolgens de mooiste cappuchino’s en latte machiato’s. Tom Dooge en Timo Roosendaal (Stichting Aim2B) praten nog gezellig na over de avond met Richard Benschop (CTAC) en locatiemanager Chantal van Rijswijk. Hier wordt gelijk de fundering voor het vak Nieuwe Media gelegd (wordt vervolgd!). Iedereen is het er unaniem mee eens: het is een zeer geslaagde avond.

150312 IMC Weekendschool Tilburg Partnerbijeenkomst FFL Masterclass Horeca (2)