fbpx
020 – 280 17 00 EN

Alle jaren van start in Groningen

07-11-2017

Afgelopen zondag zijn er 52 nieuwe leerlingen gestart op de IMC Weekendschool Groningen. Samen met de 40 tweedejaars en 39 derdejaars was onze onderwijslocatie in het UMCG goed gevuld.

Eerstejaars

De eerstejaars maakten kennis met elkaar én met het vak journalistiek. Schrijver Sander Koenen leerde afgelopen zondag de nieuwe eerstejaarsleerlingen beroeps nieuwsgierigaard te zijn. Met als kers op de taart voor iedereen het boek Waarom stinkt een stinkdier? Van journalist Arnoud Bodde leerden de eerstjaars leerlingen vragen stellen. Somay (10) paste haar opgedane kennis meteen toe: “Arnoud Bodde hoe voel je je als journalist?”

Tweedejaars

Een paar lokalen verderop waren de tweedejaars als architecten in de dop druk bezig met het ontwerpen van een directeurswoning. Nadat zij ‘hun’ kavel in de stad bezocht hadden gingen ze aan de slag met schaaltekenen. Volgende week zullen zij deze omzetten in maquettes. De leerlingen kunnen niet wachten!

Derdejaars

De derdejaars zwierven ondertussen door de stad met ex-dakloze Max Tauran. Dit in het kader van een ‘werkbezoek’ politiek. Volgende week gaan de leerlingen onder begeleiding van gemeenteraadsleden een plan bedenken voor daklozen in Groingen. Max vertelt de aandachtig luisterende leerlingen over zijn ervaringen. “Wie is er wel eens gepest”, vraagt Max. Een groot aantal leerlingen stapt naar voren. “Jullie zijn dapper. En jullie weten hoe ik mij voel. Als dakloze sta je ook buiten de groep. Je doet er niet toe. Maar we zijn allemaal mens, vergeet dit nooit.”