fbpx
020 – 280 17 00 EN

Creatief talent van IMC Alumni in opleiding bij Holland Festival

26-03-2018

Vier  jaar! Zolang duurde het om een artiest naar Holland Festival te krijgen. Dat vertelt Annemieke Keurentjes, programmamaker voor theater en dans bij Holland Festival. “Maar andere artiesten zijn dan weer binnen een jaar geregeld”. Je moet wel lange adem hebben als programmamaker, strategisch kunnen plannen, maar ook heel praktisch ingesteld zijn.

Kunst en cultuur connectie

Binnen onze Kunst en Cultuur connectie leren vijf IMC alumni de komende maanden alles over programmamaken voor een internationaal cultureel festival. In een kort opleidingstraject, dat IMC Alumni met Holland Festival heeft opgezet, horen ze van de mensen uit de praktijk hoe ze hun creativiteit kunnen combineren met de praktische mogelijkheden. Dat doen ze met als doel een boeiend, creatief en interactief event te kunnen organiseren voor jongeren.

Toewerken naar een eigen event

Tijdens de eerste masterclass in maart hebben onze alumni kennis gemaakt met Holland Festival en enkele mensen die daar werken.

In april gaan ze dieper in op hun opdracht, namelijk een side-event voor onze alumni en de achterban te organiseren. Deze zal op 9 juni plaatsvinden, voorafgaand aan de dansvoorstelling KATA.

Hou onze site en sociale media in de gaten om deze creatieve talenten te volgen.