fbpx
020 – 280 17 00 EN

Alumni doen mee met Humanity in Action Junior Programma

05-01-2017

Op woensdag 4, donderdag 5 en vrijdag 6 januari maken acht alumni uit Amsterdam West, Nijmegen en Tilburg deel uit van het Humanity in Action Junior Programma. Drie dagen lang volgen zij leerzame en interactieve workshops en maken zij uitstapjes waarin kennis wordt opgedaan over maatschappelijk onderwerpen en hoe zij zelf een verschil kunnen maken in de wereld.

De eerste dag van het programma verzorgden Jongerenvertegenwoordigers naar de Algemene Vergadering van de VN, Sahar Afzal en Elian Yahye, een gastles waarbij zij de input die zij meekregen van de deelnemers gaan gebruiken om jongeren in Nederland een stem te geven bij beleidsmakers. Aan het einde van de dag werd er een debat georganiseerd waarbij de jonge Socialisten (PvdA), DWARS (Groenlinks), SGP Jongeren, CDJA (CDA) en OPPOSITIE (DENK) aanwezig waren om te discussiëren over mensenrechten en de botsingen tussen grondrechten. Deelnemers kregen de kans om mee te debatteren en kritische vragen te stellen!

De rest van het programma bestaat o.a. uit een workshop over institutioneel racisme, het Nederlanderschap en intercultureel dialoog, verzorgd door mensenrechten activist Tugba Öztemir, een bezoek aan het Tropenmuseum, een gastles door de IND en een lunch en dialoog met de vluchtelingengroep ‘ wij zijn hier’ uit Amsterdam.

 

Een indruk van de eerste dag door Maryem Lhajoui

Wat een mooie eerste dag van het HIA programma! Humanity in Action Nederland
Toen ik om 7 uur op de fiets stapte in de regen, dacht ik alleen maar: “Ik wil terug naar bed.”

Maar aangekomen in Amsterdam, voelde het meteen goed. De sfeer was geweldig en de jongeren allemaal zó leergierig, enthousiast, nieuwsgierig etc.

De dag begon met een gastles verzorgd door onze Jongerenvertegenwoordigers van de VN Jongerenvertegenwoordigers naar de Verenigde Naties.Wat een ver-van-je-bed-show leek, blijkt toch dichterbij dan ooit. Changing the world starts local, en vooral bij jezelf.

Mooie politieke (!) afsluiting van dag 1 gehad, een prachtig debat waar de spanning tussen de Jonge Socialisten (PvdA), DWARS (Groenlinks), OPPOSITIE (DENK), SGP Jongeren en de CDA te snijden was. Het is altijd interessant om te zien hoe je medemens naar bepaalde situaties kijkt en hoe meningen zo hetzelfde noch zo verschillend kunnen zijn.