fbpx
020 – 280 17 00 EN

Alumni ontmoeten Obama tijdens Townhall in Berlijn

09-04-2019

Op zaterdag 6 april 2019 mochten drie IMC Weekendschool leerlingen aanwezig zijn bij de Obama Foundation Townhall in Berlijn.

Miriam, Omer en Shaneequa zijn de gelukkigen. Met Weekendschool discipline van op tijd komen staan ze 1,5 uur te vroeg al voor het European School of Management en Technology gebouw te wachten. Deze discipline bezorgt hen super goede plekken voor het podium. Helemaal vooraan!

Na een interessant panel met Ben Rohdes als moderator is er een break. In de break ontmoeten alumni allemaal andere jonge leiders waar ze natuurlijk het gedachtegoed van de Weekendschool mee delen. Ze scoren zelfs een tweet met D66.

Ondertussen bereidt een enorme groep aan pers zich in de zaal voor op het grote moment. Het podium is een beetje aangepast en de alumni balen stiekem dat het katheder waar President Obama straks zal spreken een paar centimeter verder van hen afstaat, maar dat bederft de pret niet.

Het tweede deel wordt geopend door powervrouw Aminata Touré die Obama als haar grote inspiratie ziet. Zij is als vluchteling in Duitsland in gekomen en is nu het jongste parlementslid van het Duitse parlement in Schleswig-Holstein.

Na haar prachtige speech wordt ze onder het genot van applaus vergezelt op het podium door President Obama himself!

De sympathie, kennis en ook fun elementen spatten van President Obama af. Er wordt gelachen, genoteerd, gefilmd (vlog komt eraan) en het voelt bijna alsof we in de huiskamer van Obama zitten. Eindelijk die seat at the table wordt er door Alumni Shaneequa gedacht.

‘’Teach them young.’’ Zegt Obama in zijn speech tijdens het verhaal over zijn dochters die hij leerde te argumenteren door hen reden te bedenken waarom ze niet laat naar bed moeten. Deze gedachte sluit helemaal aan bij het weekendschool gedachtegoed beseft Shaneequa. Het jong leren argumenteren en de ruimte die ze kreeg voor haar argumentatie zorgen vandaag de dag dat ze waar zij voor staat goed kan verkondigen.

Omar heeft Obama in een kort gesprek kunnen vertellen over de weekendschool en zijn visite kaart nam zijn beveilig in ontvangst #score!

Obama is helaas niet voor altijd en wilt daarom nog meer jonge leiders creëren. Een ding is zeker het leiderschapslicht is in deze alumni nog meer gaan branden na deze geweldige ervaring.

Binnenkort een uitgebreid artikel over deze dag door Alumna Miriam.