fbpx
020 – 280 17 00 EN

Alumni volgen ambassadeursopleiding

02-02-2016

De tien oud-leerlingen die zijn geselecteerd voor de ambassadeursopleiding van IMC Weekendschool ontmoetten elkaar afgelopen weekend op een kennismakingsbijeenkomst in het Gelderse Nijensteen. Tijd om achterover te leunen was ze niet vergund, want er wachtte hen een vol programma ter lering en inspiratie.

DSC_5660 Het landgoed van stichting Nijensteen, een conferentieoord aan de IJssel (ter beschikking gesteld door de (D.O.B. foundation) vormde dit weekend het decor voor een trainingsweekend van onze aspirant-ambassadeurs. Om elkaar te leren kennen, te schaven aan presentatietechnieken maar vooral om op zoek te gaan naar hun eigen verhaal. Welke gebeurtenis is belangrijk geweest in hun leven? Wat heeft hen tot een belangrijk besluit of inzicht doen komen? Welke persoonlijke waarde licht hier aan ten grondslag?

Onder leiding van Actrice/Trainer Bonnie Williams (The Whole Package) en Trainer/StoryDigger Sander van Duijn (The Story Diggers) gingen onze alumni op zoek naar de antwoorden. Waren alle ambassadeurs bij aankomst nog onbekenden van elkaar, na de eerste avond zat de stemming er goed in en heeft een ieder zich zeer persoonlijk voorgesteld, aan de hand van een voorwerp en een verhaal. ‘Iedereen heeft een verhaal en doel,’ aldus Sonata. ‘Ik heb verhalen gehoord die ik in de eerste instantie niet achter iemand zou zoeken. Dat was wel verrassend voor mij.’

DSC_5564Op zondag kwamen inspirator en motivator Roxanne Hehakaija (Favela Street) en regisseur en danseres Ira Kip (Art Rules) om de presentatie van de tien jonge ambassadeurs bij te wonen. Na afloop kreeg Saron bovendien een mooi aanbod van Roxanne Hehakaija om een paar dagen later als rolmodel mee te gaan naar een dag over vluchtelingen op het ROC in Amsterdam. ‘Ik had nooit gedacht rolmodel te kunnen zijn voor een ander’, reageerde ze verheugd. Roxanne herkende in alle alumni een rolmodel. ‘Jullie zijn prachtige mensen met mooie verhalen. En, die zenuwen raak je wel kwijt! Gewoon veel doen! Kijk maar naar mij!

‘De kennismakingsgesprekken waren zeer waardevol voor mij omdat iedereen ook echt vanuit zijn hart sprak en emoties werden geuit’, concludeerde Omerfaruk na afloop. ‘Dit heeft mij zeker meer gebonden aan deze groep.’ Op zondagmiddag ging iedereen met negen nieuwe vrienden weer naar huis!