fbpx
020 – 280 17 00 EN

Alumnus Mohammed Guled in online talkshow Nationale Wetenschapsagenda

08-07-2020

Mooi nieuws: IMC Weekendschool alumnus Mohammed Guled uit Rotterdam is één van de winnaars van de Jongeren Challenge en zal vanavond meedoen aan de online talkshow van de Nationale Wetenschapsagenda in samenwerking met Coalitie-Y. Vanavond is hij te gast in de online talkshow van de Nationale Wetenschapsagenda.

Bekijk de talkshow terug via deze link van de Nationale Wetenschapsagenda. En bekijk Mohammed zijn video via deze link.

Ton Liefaard

Alumnus Mohammed (17 jaar) uit Rotterdam vroeg wetenschapper Ton Liefaard “Hoe denk je dat jongeren beter aangesproken worden in informatievoorziening, zoals de persconferenties?”.
Ton Liefaard, hoogleraar Kinderrechten van de Universiteit Leiden onderzoekt de gevolgen van de coronapandemie voor kinderen en jongeren in kwetsbare situaties (armoede en onveiligheid). Ton was op zoek naar jongeren die vanuit hun eigen ervaring weten welke problemen er ontstaan zijn door de coronapandemie.

Jongeren Challenge
In navolging van de oproep van premier Rutte aan Nederlandse jongeren om mee te denken over hun toekomst, organiseert de Nationale Wetenschapsagenda samen met jongerenbeweging Coalitie-Y een Jongeren Challenge. Alle jongeren in Nederland konden een vraag indienen over de toekomst van Nederland na de coronapandemie. Uit de inzendingen hebben vijf teams wetenschappers de winnende vragen geselecteerd die zij gaan onderzoeken. Zo biedt de wetenschap antwoorden op dilemma’s en vragen van jongeren die actief bezig willen met hun toekomst.

Online talkshow
Tijdens de online talkshow van aanstaande woensdag 8 juli om 20 uur schuiven de jongeren van de geselecteerde vragen samen met Werner Schouten, jongerenvertegenwoordiger van Coalitie-Y, en de wetenschappers aan tafel bij Eveline van Rijswijk. Hier leggen de jongeren en wetenschappers uit waarom ze dit een belangrijke vraag vinden om te onderzoeken. Het publiek kan online vragen stellen en meedoen met polls. Benieuwd hoe jongeren met wetenschappers samen werken aan de toekomst?

Terugkijken?

Bekijk de talkshow terug via deze link van de Nationale Wetenschapsagenda. En bekijk Mohammed zijn video via deze link of klik op de afbeelding hieronder.