fbpx
020 – 280 17 00 EN

Ambassadeurs IMC Weekendschool in gesprek met de Amerikaanse minister van Onderwijs

27-06-2018

‘Maar wat maakt het dat je niet alleen zo betrokken bent, maar steeds terug wil komen naar IMC Weekendschool?’ Dit was een van de vragen die de acht ambassadeurs van IMC Weekendschool voorgeschoteld kregen van Betsy DeVos, de Amerikaanse minister van Onderwijs tijdens hun bezoek aan het Amerikaanse consulaat in Amsterdam.

De acht ambassadeurs zaten samen met de oprichter van IMC Weekendschool, Heleen Terwijn, om de tafel voor een rondetafelgesprek. Wat volgde was een boeiend gesprek waarin minister DeVos te horen kreeg wat IMC Weekendschool is en wat leerlingen er leren, maar ook wat zorgt dat alumni betrokken blijven.

Het enthousiasme waarmee de ambassadeurs hun persoonlijke motivatie vertelden, bleef niet onopgemerkt bij minister DeVos. Zij wilde het naadje van de kous weten en was met name geïnteresseerd in IMC Basis. Dit zou volgens Betsy DeVos een hele mooie toevoeging zijn op het schoolcurriculum van Amerikaanse studenten. Of er in de toekomst misschien kans is op een ‘IMC Basis going American’ wilde mevrouw DeVos niet zeggen, maar dat ze het een prachtig programma vindt, dat staat vast.

De Amerikaanse minister van Onderwijs bezocht drie Europese landen, waaronder Nederland, om haar licht op te steken over het beroepsonderwijs, gedecentraliseerde schoolsystemen, schoolkeuzes en stagemogelijkheden. Een verslag daarover lees je hier.