fbpx
020 – 280 17 00 EN

Ambassadeurs weekend #2: diner residentie Amerikaanse ambassadeur

19-02-2020

De vijfde lichting IMC Alumni ambassadeurs zijn afgelopen december gestart aan de ambassadeursopleiding. Op 14, 15 en 16 februari vond voor hen een uitgebreid trainingsweekend plaats in Den Haag, met o.a. een diner op de residentie van de Amerikaanse ambassadeur.

Valentijnsdag vierden de nieuwe ambassadeurs dit jaar op een wel heel bijzondere plek: net zoals voorgaande jaren, werd ook deze groep uitgenodigd voor een gesprek en diner op de residentie van de Amerikaanse ambassadeur. Hier werden de ambassadeurs in spé zeer hartelijk ontvangen door Ryan Roberts (Public Affairs Counselor), Marja Verloop (Deputy Chief of Mission) en hun collega’s. Om het ijs te breken was er bij binnenkomst, in de imposante woonkamer van de residentie ruimte voor vragen. De ambassadeurs vroeger Maja en Ryan het hemd van het lijf.Zij reageerden op hun beurt heel open waardoor een interessant gesprek zich ontwikkelde.

Ambassadeurs Mila, Sharonne en Valeski deelden (geheel in het Engels) hun persoonlijke verhaal, onderdeel van het ambassadeurs traject. Een uitdagend en intiem oefenmoment voor hen, iedereen was er erg onder de indruk van. Hierna werd een heerlijk diner geserveerd in de eetkamer, waar de avond op informele wijze werd voortgezet. Een Valentijnsdag om niet te vergeten!

De volgende dag, na een goede (voor sommigen korte) nachtrust in the Student Hotel Den Haag, verzorgde vast gezicht en gastdocent Richard Roling een trainingsdag over improvisatie en presentatietechnieken. Tijdens het ochtendprogramma werden de ambassadeurs uit hun comfortzone gehaald door de actieve en vaak grappige improvisatie-oefeningen van Richard. Na het energieke ochtendprogramma werden ambassadeurs in de middag uitgedaagd te werken aan hun presentatietechnieken. Zij oefenden het presenteren van hun verhaal, kregen belangrijke tips en tricks van Richard. Maar ook de feedback van de oud-ambassadeurs, die aanwezig waren als onmisbaar hulpteam, helpt hen verder hun ambassadeursverhaal te finetunen.

Op zondagochtend vergezelde oud-leerling en ambassadeur Hodayfa Iziyi de groep. Voor het tweede jaar op rij kwam hij een les geven over ‘framing’. Als ambassadeur heeft Hodayfa zelf ervaren hoe het is om voor verschillende groepen zijn verhaal en het weekendschoolverhaal te vertellen. Hoe zet je jezelf neer in deze verschillende situaties? Hoe speel je op een goede manier in op de groep die je voor je hebt en de vragen die je worden gesteld? Hodayfa’s les, gevuld met hersenkrakers, interessante filmpjes en informatie over framing, maakte veel indruk op de ambassadeurs. Voor welke groep de ambassadeurs nu ook verschijnen: ze komen beslagen ten ijs!

Tijdens de afsluitende zondagmiddag stond er nog één belangrijk thema op de agenda: een begin maken aan de eindopdracht. Onder bezielde leiding van oud-leerling en ambassadeur Oussama Ouali, werd er actief gebrainstormd over Heroes Day 2020. Deze dag, de beëdiging van de vijfde lichting ambassadeurs, vindt plaats op zaterdag 6 juni. Deze jubileumeditie willen we extra bijzonder maken en daar horen natuurlijk alle ambassadeurs van lichting 1 t/m 5 bij. Hoe maken we de dag zo tof dat iedereen erbij wil zijn? Dát kan niemand beter bedenken dan de ambassadeurs in opleiding! We kijken uit naar de ideeën en de uitvoering. To be continued!

Graag bedanken we alle gastdocenten en oud leerlingen die hebben meegeholpen.
En natuurlijk een speciale dank aan Ryan Roberts en Marja Verloop.

Team IMC Alumni

Lees ook het volgende artikel:
juli 2019: Lichting IMC Weekendschoolambassadeurs beëdigd op Paleis Soestdijk.