fbpx
020 – 280 17 00 EN

Ambassadeurs weekendschool te gast bij tv-programma RTL Live

06-12-2016

Weekendschool ambassadeurs Lecyca Curiel en Shaneequa Vreede waren vrijdag 2 december, samen met Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker, te gast bij het televisieprogramma RTL Live.

In een item van nog geen 5 minuten mochten Lecyca en Shaneequa hun ‘elevator pitch’ over de weekendschool houden in dit live tv-programma, ditmaal gepresenteerd door Winston Gerschtanowitz . Als ze al zenuwachtig waren, was daar niets van te merken.

Beide dames toonden nog maar eens hoe zij zich in korte tijd hebben ontwikkeld tot geroutineerde rtl-liveambassadeurs. ‘Geen kinderen die bijles nodig hebben, maar nieuwsgierige kinderen’, vatte Shaneequa de doelgroep van de Weekendschool samen. Ook vertelde ze hoe vormend de lessen op de weekendschool zijn geweest voor haar studiekeuze en nevenactiviteiten, zoals de presentatie van een jongerenprogramma in Amsterdam Zuidoost.

Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker nam ook deel aan het gesprek en verklaarde ‘een groot fan van IMC Weekendschool’ te zijn: ‘Het geeft jongeren heel veel kansen, soms ook jongeren die dat niet van huis uit meekrijgen. En ik vind het bijzonder dat er zoveel mensen zijn die zeggen: ik  ga dit in mijn vrije weekend gewoon doen [gastlessen verzorgen, red], want ik gun jullie dezelfde kansen.’

Bekijk hier het hele fragment: