fbpx
020 – 280 17 00 EN

Amsterdam West op de radio bij RTVNH

05-11-2015

Altijd al eens een weekendschoolexcursie willen beleven? RTV Noord-Holland maakte afgelopen zondag een radioreportage van de weekendschoolleerlingen uit Amsterdam West die daar op bezoek waren.

Eerstejaars Journalistiek Amsterdam West bij RTV NHIn de radiouitzending wordt verslag gedaan van de les, maar worden ook leerlingen en andere betrokkenen geïnterviewd. 

Wie gaat er later misschien werken bij RTVNH? Eén leerlinge is heel duidelijk: er zullen nog een hoop andere excursies en beroepen de revue passeren maar, zegt ze, “dit lijkt me echt het leukst!” Over een jaar of tien kunnen we haar verwachten als nieuwslezer bij RTVNH belooft ze. Zoals verslaggever Isabella Prins terecht opmerkt: “Als je iets heel leuk vindt, ben je er vaak ook goed in.” 

Deze excursie bij het mediastation is onderdeel van het vak Journalistiek dat de leerlingen op de weekendschool volgen. Aan het eind van het vak zullen de leerlingen zelf een rapportage maken over een onderwerp dat ze zelf mogen kiezen. Het is duidelijk te horen dat de leerlingen het vak Journalistiek erg leuk vinden, en de excursie al helemaal. Er klinkt een vrolijk, veelstemmig ‘doei!’ als ze uiteindelijk vertrekken. Als het aan presentator Rob Wtenweerde lag, kwamen de kinderen elke week op bezoek.

NH Leeft en Sport

U kunt de uitzending van 8 november terugluisteren via uitzending gemist op de website van RTVNH. Het deel over IMC Weekendschool begint vanaf 16:50, en als u daarna op ’14:00′ klikt gaat de reportage verder om 12:12.

Het programma heet ‘NH Leeft en Sport’ en is elk zondag live te beluisteren:

IMC Weekendschool Amsterdam West naar RTVNH

Radio ether: FM 88.9

Radio kabel: FM 93.3

Radio digitaal: UPC 26, Ziggo 799