Amsterdam Zuidoost viert 20-jarig jubileum

02-03-2018

In Amsterdam Zuidoost maken we al 20 jaar toekomst! Op zondag 18 februari werd er een swingend feestje gevierd in het AMC. Daar begon het allemaal in 1998. De leerlingen van die tijd weten mooie herinneringen te vertellen en inspireren de nieuwe lichting met krachtige toespraken.

Na de feestelijke vibes, waar De Bijlmer Steelband voor zorgt tijdens het officiële programma, breekt het moment aan voor de derdejaars leerlingen. Een maand lang werkten ze toe naar hun eigen Ondernemersmarkt. Deze wordt feestelijk geopend door Urwin Vyent (oud-stadsdeelvoorzitter Amsterdam Zuidoost) en Heleen Terwijn (oprichtster IMC Weekendschool) met het doorknippen van het feestelijk lint. Dat de markt een succes is, blijkt uit de opbrengst van maar liefst €328,60, dat naar Stichting de Vrolijkheid voor kinderen in asielzoekerscentra gaat.

Urwin Vyent en Heleen Terwijn knippen het lint door

De heerlijke Bijlmershakes, een mini wellness Spa, t-shirt versieringen, een theesalon met oud-leerlingen en een cartoon café. De creativiteit en het organisatietalent van de leerlingen spat er vanaf. “Het Verhalenkabinet” is een andere publiekstrekker. Daar kan men luisteren naar ontroerende, grappige en heel eerlijke anekdotes van medewerkers, gastdocenten en oud-leerlingen. Voor wie dit gemist heeft, is er goed nieuws. “Het Verhalenkabinet” zal weer te beluisteren zijn bij de landelijke viering van het jubileum komend najaar!