fbpx
020 – 280 17 00 EN

Ik heb avontuurlijk werk, reis veel en zie heel de wereld!

20-06-2017

Op 20 mei bezochten twintig tweedejaars leerlingen van IMC weekendschool Rotterdam Zuid het kantoor van de internationale rederij ALP Maritime.

Wij werden ontvangen op de 40ste verdieping van het hoogste gebouw van Rotterdam ‘de Maastoren’. Waar wij niet alleen konden genieten van het prachtige uitzicht, maar waar wij ook kennis maakten met de werkzaamheden van een kapitein.

“Wat vindt u het leukst aan uw werk?,” vraagt Jawad aan kapitein Kees de Graaff. “Ik heb avontuurlijk werk, reis veel en zie heel de wereld,” vertelt Kees enthousiast. “Bent u wel eens piraten tegen gekomen?”, vraagt Jawad verwonderd. Arjan de Geus, commercieel directeur, begint te grinniken: ‘Wij bezitten zeven schepen. Gelukkig zijn wij tot nu toe geen piraten tegen gekomen.”

Na de presentatie van Arjen gaan de leerlingen aan de slag met drie verschillende workshops. Een touwknoop workshop verzorgt door staalbedrijf Vlierodam. Een communicatie workshop onder leiding van sales manager Gerrit-jan Fidder. En een workshop ‘Koers bepalen’ gegeven door kapitein Kees. Aan het eind van de dag gaan de leerlingen vrolijk huiswaarts met een ALP pet op en een Vlierodam goodiebag onder de arm. Wat een top dag!