fbpx
020 – 280 17 00 EN

Batu interviewt zijn rolmodel: Edwin van der Sar

19-02-2020

Voor het vak Tijdschrift mocht derdejaars leerling Batu uit Den Haag een rolmodel uitkiezen om te interviewen. Ajax-directeur en oud-keeper Edwin van der Sar stemde in met Batu’s interviewaanvraag en nodigde hem uit voor een ontmoeting in de Johan Cruijff Arena.

foto: Melvin Tas

Toen Batu hoorde dat hij een persoonlijke held moest interviewen voor het vak Tijdschrift hoefde hij geen seconde na te denken: Edwin van der Sar, tegenwoordig Algemeen directeur bij Ajax maar natuurlijk in de eerste plaats oud-keeper van onder meer Ajax, Juventus, Manchester United en het Nederlands elftal. Batu’s grootste droom is om ook keeper te worden bij een profclub.

Foto: Melvin Tas

Directeurskamer
We mailden met Ajax en we stonden te juichen toen we een bericht terug kregen. Edwin van der Sar wilde Batu graag ontmoeten. Afgelopen zondag was het zover. Voor de wedstrijd Ajax -RKC ontmoette Batu zijn held in de directeurskamer van het Johan Cruijff Stadion. Wat werden we leuk ontvangen en wat werd het een mooi gesprek.

Toen Batu vertelde dat hij zes keer in de week naar voetbal ging, keek Van der Sar echt op. ‘Dat deed ik niet toen ik 13 was. Ga zo door dan gaat het je misschien wel lukken.’

‘Doorgroeien’
Batu vroeg ook nog wat zijn tip was om keeper te worden. Batu moest opstaan en naast Van der Sar gaan staan. ‘Nog even doorgroeien’, grapte de Ajax-directeur.

Verder spraken ze over hoe het is om directeur van Ajax te zijn, waarom Van der Sar geen trainer wilde worden en hoe je je op een wedstrijd voorbereidt. En wie zijn eigen helden zijn. Rake vragen. De antwoorden zijn binnenkort te lezen in het tijdschrift dat de derdejaars leerlingen in de komende weken gezamenlijk maken.

Na het interview mocht Batu, samen met zijn broer Arda op de perstribune de wedstrijd zien. Ajax won met 3-0. Wat een geweldig avontuur!