fbpx
020 – 280 17 00 EN

Belofte is nagekomen: 3ejaars leerden gipsen in het St. Elisabeth Ziekenhuis! En meer…

17-12-2014

In juni 2013 waren de –toendertijd 1e jaars- leerlingen van IMC Weekendschool te gast in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Ze waren hier op excursie in het kader van het vak Geneeskunde.  Ze leerden prachtige beroepen kennen: gynaecologie, oogarts, patholoog en de leerlingen leerden bloed prikken. Wat ze echter niet hadden gezien, was de gipskamer. En gipsen, dat is toch wel iets wat echt tot de verbeelding spreekt. Daarom beloofde  Sandra van het St. Elisabeth Ziekenhuis de leerlingen dat zij in het 3e jaar van IMC Weekendschool terug mochten komen. Belofte maakt schuld en tot grote vreugde van de 3e jaars, waren wij op zondag 14 december 2014 voor de tweede keer te gast in het ziekenhuis. Wat een eer.

Na ruim anderhalf jaar op dit moment te hebben gewacht, waren de verwachtingen natuurlijk hooggespannen. In drie verschillende groepen gingen de 30 leerlingen uiteen. Niet alleen gipsen stond op de planning. In het skillslab leerden de leerlingen deze keer niet bloed prikken, maar wonden hechten. Ook mochten ze een kijkje nemen in een operatiekamer, inclusief echte OK-outfit. ‘’We lijken net smurfen in deze blauwe pakjes!’’ zegt Noufal lachend, ‘’Of boeren, met die klompen!’’. Super voorschut natuurlijk, zo’n smurfenoutfit, maar ook heel bijzonder. Dat beseften de leerlingen zich maar al te goed! Bij het leren hechten werd het geduld op de proef gesteld. ‘’Dit is geen beroep voor mij denk ik, ik ben veel te ongeduldig’’ zucht Thalia. Maar ze bleef doorzetten, net als de andere leerlingen, en was trots toen het haar toch lukte om de ‘huid’ te hechten. Dat is een voorbeeld van de mooie succesmomenten die het St. Elisabeth Ziekenhuis mogelijk maakt voor onze leerlingen. En dan, natuurlijk, het gipsen! De gipsmeesters lieten spannende foto’s zien van breuken, de stemming zat er goed in, kom maar op met dat gips. Uiteindelijk liepen alle leerlingen met een ‘gebroken’ arm of pols naar de uitgang van het ziekenhuis. Veel leraren in Tilburg zullen maandagochtend zijn geschrokken van al die gebroken armen en polsen in de klas.

St. Elisabeth Ziekenhuis, ontzettend bedankt dat wij wederom welkom waren. Een onvergetelijke dag, waar nog lang over na gepraat zal worden. Onze speciale dank gaat uit naar Sandra Meijer voor het mogelijk maken van deze dag en de betrokken, enthousiaste gastdocenten: gipsmeesters Regis Logghe en Wil Lammers, Jan van den Eertwegh van het Skillslab en gynaecoloog Roderik Rijpma op de operatiekamer.