fbpx
020 – 280 17 00 EN

Beroepen op je zwijgrecht!

04-02-2014

Na drie weken voorbereiding op de weekendschool tijdens het vak Recht, gingen de leerlingen afgelopen zondag op excursie naar de rechtbank in Amsterdam. Een super spannende dag! In de ochtend kregen de leerlingen een rondleiding van de parketwachters  in het cellencomplex. Dit was enorm indrukwekkend.  De leerlingen mochten in de cellen kijken, ze hebben in een arrestatie busje gezeten en in de lift gestaan waarmee de gevangenen naar de rechtzaal worden gebracht.

Daarna was het tijd om de zaak, die in de rechtszaal behandeld zou worden, voor te bereiden . Leerlingen gingen in groepjes als rechters, advocaten en officieren van justitie  aan de slag samen met de gastdocenten. Na een uur kreeg iedereen een toga aan! Het officiële gedeelte kon nu beginnen.

De verdachten werden naar binnen gebracht en ook de getuigen werden opgeroepen. De leerlingen hebben hun rol ontzettend serieus gespeeld. De opdrachten die de weken ervoor op school waren geoefend, kwamen duidelijk naar voren. Goed luisteren naar elkaar, standpunten beargumenteren en het standpunt van de tegenpartij weerleggen. Een

indrukwekkend schouwspel!