020 – 280 17 00 EN

Betaald: vacature klassendocent Nijmegen

08-11-2018

Op IMC Weekendschool komen nieuwsgierige leerlingen leren over de wereld van later. Ben jij net zo nieuwsgierig naar jouw kwaliteiten, verschillende vakgebieden en de wereld om je heen als onze leerlingen en gastdocenten? Kun jij vanuit deze nieuwsgierigheid de ontmoeting tussen de leerlingen en gastdocenten begeleiden? Kom dan als klassendocent IMC Weekendschool versterken!

IMC Weekendschool
Op IMC Weekendschool ontmoeten jongeren van 10 tot 14 jaar uit sociaal-economische aandachtswijken inspirerende professionals in ervaringsgerichte lesprogramma’s. Van advocaten en architecten tot dierenartsen, technici en musici. Elke zondag ervaren zij hoe deze professionals werken en mogen de leerlingen in hun schoenen staan. Hoe bereidt een chirurg zich voor op een urenlange operatie? Waar wordt een journalist blij van? Hoe gaat een rechtszaak in zijn werk?

Op de weekendschool ontdekken leerlingen in drie jaar tijd hun eigen kwaliteiten en krijgen zij meer zelfvertrouwen. Hoe? Door nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen en eigen inbreng te stimuleren. Door te werken aan vaardigheden als je mening geven, presenteren en samenwerken. Door vele inspirerende ontmoetingen een vormen de leerlingen een rijk beeld van de samenleving te geven. Doel is dat leerlingen van IMC Weekendschool bewuste keuzes kunnen maken voor studie en beroep op basis van hun eigen interesses en capaciteiten.

Taken & verantwoordelijkheden

  • Je staat iedere zondag van 09:00u tot 16:30u paraat (behalve tijdens de schoolvakanties), daarnaast besteed je een klein gedeelte van je uren gedurende de week aan evaluatie, voorbereiding en training (1,5 uur)
  • Je bent op zondag de docent van ca. 20 eerstejaars (11-12 jaar oud) in je eigen klas en bent samen met de jaarcoördinator verantwoordelijk voor de gehele jaargroep
  • Jouw pedagogische visie zet je in voor een veilige en positieve sfeer binnen je klas
  • Je ondersteunt en begeleidt vrijwilligers en de gastdocenten bij de uitvoering van de les
  • Je stimuleert, motiveert en enthousiasmeert leerlingen, gastdocenten en vrijwilligers en maakt de vertaalslag tussen de gastdocenten en de leerlingen
  • Je reflecteert op de lesprogramma’s, de leerlingen en je eigen functioneren
  • Je vindt het belangrijk tijd te besteden aan je persoonlijke ontwikkelingen d.m.v. training en intervisie

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs. Leslocatie is het Pontemcollege in Nijmegen. Regelmatig vindt de les plaats op de werklocatie van een gastdocent.

Aanstelling vindt plaats op basis van een contract t/m de diploma-uitreiking van de klas (april 2020). Je krijgt per gewerkte zondag € 86,70 bruto betaald. De startdatum is 13 januari 2019.

Ben je benieuwd geworden naar ons? Wij ook naar jou! Laat ons weten wie jij bent en wat jij komt toevoegen aan onze organisatie. Maak je motivatie kenbaar met een brief, een video of kies een totaal andere vorm. Stuur je motivatie met CV voor maandag 26 november naar Rianne Kleve o.v.v. sollicitatie klassendocent IMC Weekendschool Nijmegen. Gesprekken zijn op 28, 29 of 30 november. Een meeloopdag met opdracht (waarschijnlijk 9 december) is onderdeel van de  sollicitatieprocedure.

Mailrianne.kleve@weekendschool.nl Telefoonnummer: 06-11002605