Betaalde functie: IMC Weekendschool Nijmegen zoekt klassendocent-plus (20 uur)

08-05-2019

IMC Weekendschool Nijmegen zoekt een klassendocent (8u) met tijdelijk aanvullende werkzaamheden (12u) i.v.m. zwangerschapsverlof.

Start per 1 september 2019

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar inspirerende ontmoetingen tussen leerlingen, gastdocenten en partners. Kom jij ons team versterken? IMC Weekendschool Nijmegen zoekt een klassendocent-plus (20 uur betaald)

Over IMC Weekendschool
IMC Weekendschool verzorgt aanvullend onderwijs voor jongeren van 10-14 jaar oud op plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. Drie jaar lang laten we jongeren elke zondag kennismaken met enthousiaste professionals en hun vakgebieden. We bieden hen de kans om hun horizon te verbreden en de drive om dromen waar te maken. De leerlingen ontdekken interesses, ontwikkelen vaardigheden en bouwen aan een ijzersterk netwerk.

IMC Weekendschool Nijmegen heeft drie jaargroepen. Iedere jaargroep bestaat uit twee klassen van ongeveer 20 leerlingen. Je bent in eerste instantie docent en je zorgt er voor dat de zondag goed verloopt. Daarnaast heb je een rol in de voorbereiding.

Wegens zwangerschapsverlof zijn we voor de periode van september tot februari voor onze tweede jaargroep opzoek naar een tijdelijke nieuwe klassendocent met aanvullende werkzaamheden (20u per week in totaal). Bij voorkeur start je werkperiode al in augustus i.v.m. het landelijke inwerktraject. In overleg is het mogelijk om vanaf februari door te gaan als klassendocent van de eerstejaarsgroep die jij samen met de coördinator hebt geworven.

Per 1 september 2019 zijn we op zoek naar een klassendocent-plus
Jouw functie bestaat uit de volgende werkzaamheden:

• Je stuurt de lessen aan op zondag
  • Je helpt mee met de voorbereidingen van de les op zondag
  • Je stuurt in een team van vrijwilligers en gastdocenten aan en ondersteunt/begeleidt de gastdocenten en begeleiders bij de uitvoering van de les
  • Je onderhoudt contact met leerlingen en ouders
  • Je bereidt iedere les voor aan de hand van een verkregen vakopzet en neemt dit door met de andere klassendocent, gastdocenten en vrijwilligers.
  • Je zorgt voor een veilige en positieve groepssfeer binnen je klas, in en rondom de leslocatie en op excursie
  • Je helpt mee met de werving van leerlingen voor jaargroep 1
  • Je evalueert de lessen en monitort de ontwikkeling van de leerlingen

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs.

Een jaarcontract start 1 september 2019 met een maand proeftijd. Het salaris van deze functie is ingeschaald in functiegroep B, startend op € 2.022,- op basis van 40 uur.

Wat bied jij ons?

Je beschikt over sterke pedagogische en organisatorische eigenschappen. Je communiceert vlot met verschillende doelgroepen. Je kunt gastdocenten, de andere klassendocent en begeleiders instrueren, aansturen en motiveren. Je kunt zelfstandig een lesprogramma uitvoeren. Je improviseert waar nodig en raakt niet snel in paniek. Verder begrijp jij het concept en doelstellingen van IMC Weekendschool als geen ander en heb je aantoonbare ervaring met het zelfstandig begeleiden van een groep leerlingen.

Je bent in ieder geval op donderdag en zondag beschikbaar. De overige uren uit je contract zijn flexibel en in overleg met de vestigingscoördinator in te delen op andere werkdagen. Tijdens schoolvakanties zijn de zondagen vrij.

Is dit jouw nieuwe baan?
Sta je te springen om onze nieuwe klassendocent te worden? Stuur dan voor 29 mei 2019 een motivatiebrief met jouw CV naar: Sarah van Dronkelaar sarah.vandronkelaar@weekendschool.nl

Procedure:

Ronde 1 Sollicitatiegesprekken:      Eerste week van juni

Ronde 2 Assessment in de klas:      Zondag 16 of 23 juni

Voor vragen kun je per mail of telefonisch terecht bij Sarah van Dronkelaar. Bereikbaar van dinsdag t/m donderdag op sarah.vandronkelaar@weekendschool.nl 06-11381420