fbpx
020 – 280 17 00 EN

Bezoek aan Nederlands Forensisch Instituut, meer dan spannend!

14-10-2014
Afgelopen zondag, 12 oktober, brachten de leerlingen van het tweede jaar een bezoek aan het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Veel van hen verheugden zich al weken op dit bezoek en dat bleek niet onterecht. Er waren vier onderdelen/beroepen die werden uitgelicht.

36 leerlingen onderzochten een plaats delict en stelden DNA veilig. Een Forensisch antropoloog nam ze mee in haar specialisatie. De leerlingen vergaapten zich aan een tafel vol met botten en schedels; hoe weet je of je nu of je te maken hebt met een mannen of een vrouwen schedel? Bij een mannenschedel is het voorhoofd schuiner dan bij een vrouwenschedel. Meteen even om je heen kijken of dat wel klop! De fysisch antropoloog had een mooi verhaal over hoe hij zonder opleiding, maar door zijn passie te volgen toch bij het NFI terecht is gekomen. Met veel vingers omhoog en open mond zogen de leerlingen alle informatie in zich op.
Heel veel dank aan de medewerkers/gastdocenten van het NFI die op hun vrije zondag onze leerlingen een prachtige dag hebben bezorgd: Mayonne van Wijk, Misha Manise, Karin Roeterdink, Jan Blok en Rebecca Hutasoit.