fbpx
020 – 280 17 00 EN

Bezoek aan partner ECT in Rotterdamse Haven

13-11-2014

13 november 2014
“De ECT balie lijkt net op Schiphol met die aankomst- en vertrektijden!” zegt oud-leerling Hamza. Hij was onder de indruk hoe containers gevolgd worden bij aankomst en vertrek. “Ook hier is een douane om te checken dat al het papier werk klopt” vertelt Jan Molenaar, operations manager ECT. “Ons doel is het om zo slim en snel mogelijk containers te lossen en te laden”.

Voor 6 oud-leerlingen was het een buitenkans om een dag mee te draaien bij ECT (Europe Container Terminals). ECT is een grote werkgever in de Rotterdamse havens en één van de grootste logistieke bedrijven ter wereld.

ECT heeft zich als sponsor aan IMC Weekendschool Rotterdam Delfshaven verbonden en stelde haar bedrijf een extra dag open voor een aantal gelukkigen. Twee kleine groepen alumni maakten onder leiding van opleiders Erik en Simon een tour over het bedrijfsterrein. De ene groep bezocht de Euromax Terminal, de andere groep de Delta Terminal. De leerlingen ervoeren, onder supervisie van Erik en Simon, hoe het is om op 52 meter hoogte een kraan te besturen. En niet zomaar een kraan: de allernieuwste en allergrootste die ECT heeft.