fbpx
020 – 280 17 00 EN

Bezoek van koningin Maxima aan Weekendschool in de spotlights

03-02-2017

Van het Algemeen Dagblad tot Elsevier, van Blauw Bloed tot SBS Shownieuws, veel Nederlandse media toonden interesse in het bezoek van koningin Máxima aan de Weekendschool on Tour, bij de Internationale Taalklas in Haarlem.

Het bezoek van koningin Máxima aan Weekendschool on Tour, het lesprogramma waarbij IMC Weekendschool lessen worden aangeboden aan nieuwkomerskinderen, was formeel een werkbezoek, wa inhoudt: geen publiciteit vooraf, en niet te veel pers, om de persoonlijke sfeer van het bezoek enigszins te waarborgen.

weekendschool.haarlem.konmaxima.2017-3-2Maar de berichtgeving van de aanwezige media werd breed opgepikt. Daarbij ging het over de interesse van de koningin in het weekendschool onderwijs, de les Geneeskunde die mede werd gegeven door weekendschool alumni, maar ook de veelheid aan spontane vragen van de kinderen die nog maar sinds kort in Nederland wonen, en niet in de laatste plaats de hartverwarmende knuffel die koningin aan Lana gaf.

‘Iedereen wil na anatomieles dokter worden’ aldus het sfeerverslag van ANP, dat door zeer veel media werd overgenomen waaronder het Noord-Hollandsch Dagblad. En wie bereid is het watermerk van het ANP voor lief te nemen kan hier terecht voor een videoverslag van het koninklijk bezoek.

weekendschool.haarlem.konmaxima.2017-54Ook de berichtgeving van het Koninklijk Huis zelf werd veelvuldig overgenomen, zoals bijvoorbeeld door de website primaonderwijs.nl, met gebruikmaking van de prachtige foto’s van onze eigen huisfotografe Diane van der Marel -uiteraard ook op onze eigen site vindbaar.

schrijft over ‘nieuwsgierige kinderen die alles willen weten over Máxima’:  Waar de koning was, waarom ze geen kroon droeg, en of ze met de auto was gekomen?

weekendschool.haarlem.konmaxima.2017-29Het Haarlems Dagblad, eveneens aanwezig bij het bezoek van de koningin, heeft oog voor het
spontane contact tussen de kinderen en de koningin, zoals het moment waarop de twaalfjarig Saja met haar stethoscoop naar het hart van de koningin mag luisteren tijdens de les Geneeskunde.

weekendschool.haarlem.konmaxima.2017-70Zelfs de buitenlandse pers pikte het bericht op: de Britse tabloid Daily Mail kopt met  ‘Cuddle from the Queen’, de knuffel die Máxima aan leerlinge Lana gaf, nadat zij het boek Nieuwkomers op School aan de koningin had overhandigd.