fbpx
020 – 280 17 00 EN

Bikkels in het bos

25-04-2012

Op zondag 22 april was de jaarlijkste sportdag van IMC Weekendschool Utrecht.
’s Morgens om 10 uur vertrokken we met twee touringcars richting het Kampeerterrein de Zeven Linden in Baarn. Na een warme ontvangst en uitleg van Oracle en XL Adventures konden de kinderen in 12 groepjes aan de slag.

Er waren maar liefst zes verschillende onderdelen. Bij het levend tafelvoetbal ging het allemaal razendsnel, de broodjes bij het gezellige kampvuur smaakten heerlijk, het boogschieten moest wel heel nauwkeurig gebeuren en het steppen vroeg veel conditie van de kinderen. Het bouwen van de katapult was best lastig, maar met samenwerken kwamen de kinderen heel ver. Bij de hindernisbaan was de wil om het snelste groepje te zijn ontzettend groot; we hebben de leerlingen nog nooit zo snel zien rennen, kruipen en tijgeren.

Tussendoor was er een lunchpauze en kon iedereen gezellig bijkletsen. Sommige leerlingen waren niet moe te krijgen en hebben van de rust gebruik gemaakt om nog even verder te bouwen aan hun katapult. Aan het einde van de dag waren alle katapults af en mochten de groepjes ze een voor een afschieten. Ze werkten heel goed, het winnende groepje schoot zeker 13 meter ver!!

Na het katapult schieten was het tijd om terug te gaan naar Utrecht. Maar voor het zover was kregen we van sponsor Oracle, die de hele dag mogellijk heeft gemaakt, nog een verrassing. Voor elke leerling was er een rugtasje met logo, een bidon en een frisbee. Daar waren de kinderen heel blij mee!

Door de inzet en de positieve instelling van alle begeleiders en leerlingen (want wat maakt een hagelbui nou uit?) kunnen we met zijn allen terugkijken op een leuke en zeer geslaagde sportdag!
Sportdag 2012