fbpx
020 – 280 17 00 EN

Boek ‘Nieuwkomers op school’ uitgereikt aan leerlingen IMC Weekendschool On Tour

22-11-2016

Afgelopen vrijdag is het boek Nieuwkomers op School/Wie ben jij in ontvangst genomen door twintig kinderen van IMC Weekendschool On Tour, tijdens de boekpresentatie door uitgeverij Pica.

img_0214Nieuwkomers op school is een boek voor alle mensen die in Nederland met onderwijs aan nieuwkomerskinderen te maken hebben: docenten, beleidsmakers en orthopedagogen bijvoorbeeld. De centrale vragen in het boek zijn: hoe geven we goed onderwijs aan kinderen van immigranten en bieden we hun op school het startpunt voor een betere toekomst? Meer dan twintig onderwijsexperts beantwoorden deze vragen in dit boek, vertellen hun visie, en reiken ideeën en adviezen aan met betrekking tot onderwijs aan nieuwkomers.

In het deel Wie ben jij komen de leerlingen van On Tour zelf aan het woord. Er staan foto’s, verhalen en gedichten in van bijna 100 kinderen die mee hebben gedaan aan de pilot van IMC Weekendschool On Tour. Zo kunnen alle kinderen in de klas, maar ook alle volwassenen de kinderen leren kennen. Daarnaast is dit deel – Wie ben jij? – bedoeld als hulpmiddel om het gesprek met en over nieuwkomers in de klas te openen.

img_0349-2Het deel over de kinderen, dat prachtig als ‘omdraaiboek’ in het hoofdboek is verwerkt, is tot stand gekomen met gastdocenten Melle Dotinga, Jaap Stahlie en Gabrielle van Vilsteren. Daarnaast heeft IMC Weekendschool ook een mooie plek in het theoriegedeelte van Nieuwkomers op school gekregen, met een hoofdstuk over goede pedagogiek en didactiek in de klas: Onderwijs is meesterwerk.

Na de presentatie hebben de leerlingen spontaan hun boek aangeboden aan minister Plasterk, die de leerlingen toevallig net tegenkwamen.

Het boek is online te bestellen bij uitgeverij Pica.