fbpx
020 – 280 17 00 EN

Boertiengroep steunt IMC Weekendschool

13-11-2012

13 november 2012
De Boertiengroep steunt onze organisatie door medewerkers en vrijwilligers die zich inzetten voor de weekendschool gratis vakgerichte training te laten volgen. Areana Hortensius, coördinator bij het Future for Life Institute, de organisatie achter IMC Weekendschool, beet de spits af met de training Creatief en Doelgericht Schrijven.

”Had ik dat maar eerder gedaan!”

Ik heb culturele antropologie gestudeerd, een erg interessant vakgebied. Alleen heb er wel lang over mijn studie gedaan. Met name het schrijven van mijn scriptie duurde lang. Uren kon ik naar mijn scherm staren en als ik dan eindelijk iets opschreef, schoot mijn vinger al na één zin richting de backspace toets op mijn toetsenbord. Twee jaar lang heb ik een writer’s block gehad. Ook op mijn werk bleef ik daar tegenaan lopen. 

Ik werk als landelijk coördinator voor het alumninetwerk van IMC Weekendschool: het Future for Life Institute.  Oud-leerlingen help ik onder andere bij het vinden van stageplaatsen en bijlesdocenten. Daarnaast organiseer ik reünies, masterclasses en uitwisselingen. Voor deze activiteiten probeer ik de jongeren enthousiast te maken. Ik onderhoud de website, schrijf nieuwsbrieven en ben actief op social media. Het vinden van de juiste toon in deze berichten heb ik altijd erg moeilijk gevonden.

Met dank aan de Boertiengroep heb ik de training doelgericht en creatief schrijven gevolgd. Had ik dat maar veel eerder gedaan! Dan had ik wellicht veel meer jongeren kunnen bereiken. Had ik veel sneller mijn werk kunnen doen en had ik er nooit twee jaar over gedaan om mijn scriptie te schrijven. Al die jaren heb ik zoveel fout gedaan met schrijven. Ik bleef maar naar mijn scherm staren.
Stopte in iedere zin een tangconstructie, en schrapte alles wat ik schreef. De letters van de backspace toets op mijn toetsenbord waren afgesleten! Nu stel ik het schrijven van stukken niet verder uit en weet beter hoe ik mijn doelgroep aan kan spreken. Ik krijg van verschillende collega’s complimenten over mijn teksten. Ik heb zelfs plezier gekregen in schrijven! 

Areana Hortensius
Landelijk coördinator Future for Life Institute