fbpx
020 – 280 17 00 EN

Capoeira met IMC on Tour Summer School

05-08-2020

De IMC on Tour Summer School is op tien locaties in het land in volle gang. Door het hele land krijgen onze leerlingen, die vaak nieuw zijn in Nederland les van enthousiaste professionals. In de ochtend taallessen van docenten van de School der Poëzie en ’s middags les van artsen, muzikanten, kunstenaars of natuurdeskundigen. Dat levert naast bijzondere leerervaringen natuurlijk mooie beelden op.

Vandaag foto’s van een bijzondere gastles in Utrecht. Daar kregen de leerlingen Capoeira les. Zij leerden alles over de vecht-dans achtige bewegingen, over de ontstaansgeschiedenis van Capoeira én dat Capoeira een spel is, waar geen winnaar of verliezer is. Geheel in capoeira stijl sloten de leerlingen af met een optreden in de door hun zelf gevormde cirkel.

IMConTourSummerschool_Utrecht_Capoeira_doorArnoStevens-33
IMConTourSummerschool_Utrecht_Capoeira_doorArnoStevens-32
IMConTourSummerschool_Utrecht_Capoeira_doorArnoStevens-30
IMConTourSummerschool_Utrecht_Capoeira_doorArnoStevens-29
IMConTourSummerschool_Utrecht_Capoeira_doorArnoStevens-24
IMConTourSummerschool_Utrecht_Capoeira_doorArnoStevens-23
IMConTourSummerschool_Utrecht_Capoeira_doorArnoStevens-22
IMConTourSummerschool_Utrecht_Capoeira_doorArnoStevens-19
IMConTourSummerschool_Utrecht_Capoeira_doorArnoStevens-16
IMConTourSummerschool_Utrecht_Capoeira_doorArnoStevens-15
IMConTourSummerschool_Utrecht_Capoeira_doorArnoStevens-11
IMConTourSummerschool_Utrecht_Capoeira_doorArnoStevens-8
IMConTourSummerschool_Utrecht_Capoeira_doorArnoStevens-7
IMConTourSummerschool_Utrecht_Capoeira_doorArnoStevens-6
IMConTourSummerschool_Utrecht_Capoeira_doorArnoStevens-1
previous arrow
next arrow

IMC on Tour – Summer School 

Tijdens de eerste drie weken van de zomervakantie organiseren wij voor onze IMC on Tour leerlingen, die het hele jaar hebben mee gedaan aan ons programma, de Summer School. De Summer School is altijd een groot succes en wij merken in deze tijden van corona dat de behoefte hieraan nog groter is. Leerlingen hebben de laatste maanden veel thuis gezeten, vaak niet in ideale omstandigheden, achterstand opgelopen wat betreft de Nederlandse taal en hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

Daarom organiseren wij deze zomer een uitgebreide versie van onze Summer School. Iedere ochtend krijgen onze leerlingen ondersteuning met taallessen door docenten van de School der Poëzie en in de middag gaan we leuke en leerzame activiteiten ondernemen. Deze staan in het teken van natuur, cultuur, sport en spel. Wij organiseren de lessen in de buurt van onze locaties. De vaste klassencoördinator is altijd bij de lessen en werkt voor deze lessen samen met vak experts (onze gastdocenten).

De coördinator maakt samen met gastdocenten en organisaties het programma en bijbehorend lesmateriaal. Doordat we ervaring hebben in het werken in kleine groepjes op verschillende locaties kunnen we ons programma zo inrichten dat we het geheel volgens de richtlijnen van het RIVM kunnen organiseren.

Foto serie van de Week

Bekijk hier de eerdere Fotoseries van de Week.