fbpx
020 – 280 17 00 EN

Conny Janssen Danst op weekendschool!

09-03-2015

Wat inspireerde u om te gaan dansen? En, wat voelt u als u over de dansvloer zweeft? Zomaar twee vragen die zondag 8 maart voorbij kwamen op onze weekendschool in Rotterdam Zuid. Te gast waren dansers Christiaan de Donder (21) en Yanaika Holle (37) van dansgezelschap Conny Janssen Danst. Op sokken, gehuld in makkelijk zittende kleding, lieten de eestejaars zich meeslepen door de choreografie van de voorstelling INSIDE OUT.

INSIDE OUT is de voorstelling waarmee Yanaika, Christiaan en elf andere dansers momenteel door het land trekken. Met INSIDE OUT probeert Conny Janssen (oprichtster en artistiek leider van het beroemde dansgezelschap) op zoek te gaan naar details. “Het intrigeert me dat als je naar dingen kijkt je er niet bij kan komen, omdat er een wereld achter schuilgaat die op afstand onzichtbaar is. Pas als je inzoomt, worden dingen weer begrijpelijk, kun je ze ontrafelen en zichtbaar maken. Die manier van denken heb ik gebruikt voor INSIDE OUT.”

Tijdens de les van 8 maart volgden de weekendschoolleerlingen gretig de instructies van Yanaika en Christiaan en mochten ze zelf ook, op gevoel, een choreografie bedenken. Het resultaat was een combinatie van zwierige bewegingen en wilde dans. “Dat was heel erg leuk om te doen,” vertelde leerling Wessel na afloop. Nieuwsgierig wanneer INSIDE OUT (zonder weekendschool-choreografie) van Conny Janssen Danst weer in Rotterdam te zien is? Check het hier!

Poster INSIDE OUT. Fotograaf: Raymond de Vries.

Leerlingen staan klaar voor de eerste dansmoves!