fbpx
020 – 280 17 00 EN

Dansen aan het Franse hof

19-02-2015

Topdans, schitterende kostuums en meeslepende muziek. Met deze drie elementen maakten de leerlingen van IMC Weekendschool Rotterdam Zuid zondag 8 februari 2015 kennis. Zij bezochten Scapino Ballet en gingen daar, onder leiding van danser Martin Bijkerk en medewerker Nicole Rust, aan de slag met de balletvoorstelling Pearl.

De weekendschool-leerlingen waanden zich aan het Franse hof van Lodewijk XIV en dansten zoals er op weelderige hoffeesten werd gedanst. ‘Het was heel erg leuk zo te dansen,’ vertelt leerling Sunaida. ‘Ook hebben we de kostuums van de voorstelling gezien. Die waren echt heel mooi!’. Voor veel leerlingen was het een eerste kennismaking met ballet en daarom zo nu en dan even wennen.

Zo vonden de leerlingen het opvallend dat er zoveel mensen met verschillende beroepen bij een dansvoorstelling betrokken zijn. Ook kwamen verschillende emoties uit de dansvoorstelling Pearl aan bod, waaronder afgunst, boosheid en liefde. Op dit moment verovert Scapino Ballet (opnieuw) de theaters met Songs for Drella. Een ontroerend en fascinerend dansportret van popartkunstenaar Andy Warhol.

De leerlingen luisteren aandachtig naar Nicole Rust

Martin Bijkerk neemt de leerlingen op sleeptouw