fbpx
020 – 280 17 00 EN

De leerlingen en de wetsuits

18-06-2014

Het is nog niet makkelijk om een wetsuit aan te krijgen. Op zondag 15 juni deden 70 leerlingen van IMC Weekendschool Utrecht een poging:
“Juf, mijn voet kan er niet in!”
“Juf, hoe moet dit?”
“Juf, kunt u helpen?”
“Juf, het zit heel strak!”

Ook dit jaar werd de jaarlijkse sportdag van de weekendschool in Utrecht mogelijk gemaakt door Oracle. Daardoor konden we iets heel bijzonders doen op een plek waar veel leerlingen anders niet snel komen. Die plek was dit keer Almere – en het wetsuit aantrekken al een belevenis op zich. Maar daar bleef het niet bij!

Er waren maar liefst vijf verschillende wateronderdelen, met tussendoor een lunchpauze . De rit met de speedboot ging razendsnel, de broodjes met de vegatarische ham bij de lunch smaakten heerlijk, het kajakken moest je helemaal alleen doen (wel vooraf goede uitleg!), het balanceren op een surfplank vroeg opperste concentratie en oefening van de kinderen. Het zeilen was best lastig aangezien de wind de bootjes steeds terug biles naar de kant, maar dobberen in de baai was ook wel relaxed. En bij de zeephelling was het lachen, gieren en brullen en kijken wie het snelst en gekst naar beneden kon glijden. Maar toch was ook de zeephelling best een beetje spannend. Leerling, stralend: “Juf, ik durfde er eerst niet af, maar toen ben ik toch gegaan!”

De laatste uitdaging was het omkleden. Het blijkt namelijk dat een wetsuit uittrekken nóg moeilijker is dan een wetsuit aantrekken! Elkaar uit het wetsuit helpen was een goede samenwerkingsoefening en nadat iedereen deze laatste oefening had volbracht, gingen we terug naar Utrecht. Moe maar voldaan.

Door de inzet en de positieve instelling van alle begeleiders en leerlingen kunnen we met zijn allen terugkijken op een leuke en zeer geslaagde sportdag!  Of zoals een leerling het op de dag zelf zei, met een grote glimlach en een opgestoken duim: “Juf, fantastisch!”