fbpx
020 – 280 17 00 EN

De Nationale Postcode Loterij verlengt samenwerking met IMC Weekendschool

30-10-2012

30 oktober 2012
Opnieuw samenwerking tussen de Nationale Postcode Loterij en IMC Weekendschool.

IMC Weekendschool directeuren Heleen Terwijn en Marion Weijman zijn trots en zeer verheugd met het nieuws dat de Nationale Postcode Loterij ook voor de komende periode de weekendschool weer zal gaan steunen. Met deze financiële bijdrage kan de weekendschool zorgen dat al haar leerlingen op de negen weekendscholen in Nederland voor de komende periode weer les krijgen volgens de unieke IMC Weekendschool methode.

Directeur Marion Weijman: “De Nationale Postcode Loterij is onmisbaar voor de weekendschool. Het is een bijzonder moment voor de toekomst van IMC Weekendschool nu opnieuw de samenwerking wordt verlengd. Wij willen daarom de Nationale Postcode Loterij en de deelnemers hartelijk bedanken voor hun steun en vertrouwen.”

Samenwerking

Vorige week kondigde de Nationale Postcode Loterij aan dat de samenwerking met IMC Weekendschool verlengd wordt. Sinds 2008 ontvangt IMC Weekendschool jaarlijks € 500.000, – van de Nationale Postcode Loterij. In het laatste jaar van de overeenkomst, 2012, is de samenwerking geëvalueerd en is de aanbeveling voor voortzetting van de relatie door de Raad van Commissarissen van de loterij overgenomen. Ook in de komende periode ontvangt IMC Weekendschool structureel steun voor haar werkzaamheden om de toekomstperspectieven van leerlingen te verbreden, hun zelfvertrouwen te helpen vergroten en hun gevoel van verbondenheid met de Nederlandse samenleving te versterken.

Judith Lingeman, Manager Goede Doelen, Nationale Postcode Loterij: “IMC Weekendschool biedt aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaaleconomische achterstandswijken in Nederland. Op de weekendschool kunnen jongeren kennismaken met interessante vakgebieden uit de wereld van cultuur en wetenschap. Het is fantastisch om te zien dat dit het zelfvertrouwen van deze jongeren doet groeien en het hun toekomstperspectieven verbetert. Samen met de 2,5 miljoen deelnemers blijft de Nationale Postcode Loterij IMC Weekendschool de komende jaren dan ook graag steunen”.

Voor IMC Weekendschool is het een grote eer om voor de komende tijd weer deel uit te maken van de kring van beneficiënten van de Nationale Postcode Loterij.