fbpx
020 – 280 17 00 EN

De vele beroepen binnen het vakgebied Dier & Natuur

26-10-2023

Jaar 2 en 3 van IMC Weekendschool in Utrecht hebben een mooie aftrap van het nieuwe schooljaar gehad. Daar begon zij met het vak Dier & Natuur. Een zeer gewild vak.


In les 1 vertelde Dierenarts Susan Westerterp alles over haar boeiende beroep en ging met de leerlingen aan de slag met een stethoscoop, waarbij ze luisterden naar het hart van de hond. Ook kregen de leerlingen uitleg over de studie Dierengeneeskunde, vanuit Studievereniging Hygieia. Want ja hoe wordt je nou precies Dierenarts en hoe ziet de week van een Dierenarts er eigenlijk uit?

 

Ook was er een blindengeleidehond met zijn baasje aanwezig, waarbij de leerlingen leerde over het belang en de mogelijkheden van een blindengeleidehond.
In les 2 gingen de leerlingen op bezoek bij Boerderij Eyckenstein en boerin Josephine Schuurman. Daar ontdekten de leerlingen waar voedsel vandaan komt en wat daar voor nodig is. Ook mochten ze hun eigen droomboerderij ontwerpen. Een week later maakten de leerlingen kennis met het beroep van hondentrainer.

 

 

 

In de afsluitende les ‘Natuur ver weg & Dichtbij’ week gingen de leerlingen samen met Natuurbeschermer van het WNF Maarten Bruns op ontdekkingstocht in hun eigen wijk. Om te zien wat er eigenlijk allemaal aan natuur om je heen is, dichtbij huis in Overvecht. Daarbij gebruikte de leerlingen o.a. de app ObsIdentify om planten en dieren te identificeren. De leerlingen sloten de dag af met een presentatie aan hun ouders.

Kortom: de leerlingen zijn in vier lesweken ondergedompeld in de wereld van Dier & Natuur en de vele boeiende beroepen die daarmee te maken hebben.

Een van de leerlingen:
“Het leukste vond ik toen er een Australian Shepherd op mijn rug sprong”

Een ander:
“Waarom werk je als natuurbeschermer op kantoor? Dan moet je toch in de natuur zijn?”

Veel dank aan alle gastdocenten: Susan Westerterp, Patricia Reuver, Sandra Groeneveld, Josephine SchuurmanMonique du BoisManon de Kort en Maarten Bruns . Dank voor jullie bijdrage in het inspireren van onze leerlingen

Coordinator: Anouk Kopp