fbpx
020 – 280 17 00 EN

Delta Lloyd vrijwilliger aan het woord

28-10-2013

28 oktober 2013
Elke week werken tientallen vrijwilligers mee op de IMC Weekendschool vestigingen. Erwin van de Kreeke vertelt over zijn ervaringen in Amsterdam Zuidoost.

Vrijwilligerswerk op IMC Weekendschool is altijd een zeer lonende ervaring, ik werk graag met de leerlingen om hen te helpen met hun lessen. In het verleden heb ik altijd veel vrijwilligerswerk gedaan, zo heb ik gewerkt op verschillende culturen festivals, voor Oxfam Novib en de Wereldwinkel. Sinds ik 3 jaar geleden begonnen ben met werken heb ik hier helaas minder tijd voor. Gelukkig kan ik via mijn werkgever Delta Lloyd me nog regelmatig bezighouden met vrijwilligerswerk. De Delta Lloyd Foundation is namelijk sponsor van IMC Weekendschool Amsterdam Zuidoost. Zodoende heb ik al meerdere keren meegeholpen als begeleider van een klas. Deze keer moest ik echter zelf voor de klas staan en stond er een speciale financiële workshop op het programma voor de kinderen.

In de ochtend ging het voornamelijk over hoe je geld kan verdienen, bijvoorbeeld via zakgeld, heitje voor een karweitje of al een echt bijbaantje. In de middag lag de nadruk meer op hoe je met geld om moet gaan. Door middel van een quiz leerde de kinderen welk type gelduitgever ze zijn. Eigenlijk alle kinderen hadden een goed besef van geld en gingen hier goed mee om.

Kijken naar de reacties van de kinderen en hen helpen nieuwe concepten te leren is zeer verheugend. Het was erg leuk om gastdocent te zijn en ik kijk weer uit naar de volgende les op IMC Weekendschool.