Vacature: Den Haag zoekt nieuwe klassendocent

09-05-2019

Op IMC Weekendschool komen nieuwsgierige leerlingen leren over de wereld van later. Ben jij net zo nieuwsgierig naar jouw kwaliteiten, verschillende vakgebieden en de wereld om je heen als onze leerlingen en gastdocenten?

Kan jij vanuit deze nieuwsgierigheid de ontmoeting tussen de leerlingen en gastdocenten begeleiden? Kom dan als klassendocent IMC Weekendschool Den Haag versterken!

IMC Weekendschool

Op IMC Weekendschool ontmoeten jongeren van 10 tot 14 jaar uit achterstandswijken inspirerende professionals in ervaringsgerichte lesprogramma’s. Van advocaten en architecten tot machinisten en musici. Elke zondag ervaren zij hoe deze professionals werken en mogen de leerlingen in hun schoenen staan. Hoe bereidt een chirurg zich voor op een urenlange operatie? Hoe bestuur je een hijskraan? Waar wordt een chef-kok blij van? En hoe gaat een rechtszaak in zijn werk?

Op de weekendschool ontdekken leerlingen in drie jaar tijd hun eigen kwaliteiten en krijgen zij meer zelfvertrouwen. Hoe? Door nieuwsgierigheid, doorzettingskracht en eigen inbreng te stimuleren. Door te werken aan vaardigheden als je mening geven, presenteren en samenwerken. En ze door vele inspirerende ontmoetingen een rijk beeld van de samenleving te geven. Waarom? Zodat leerlingen van IMC Weekendschool bewuste keuzes kunnen maken voor studie en beroep op basis van hun eigen interesses en capaciteiten.

Taken & verantwoordelijkheden

• Je staat iedere zondag van 09:00u tot 17:00 uur paraat (behalve tijdens de schoolvakanties), daarnaast besteed je een klein gedeelte van je uren aan evaluatie, voorbereiding en training
  • Je bent op zondag de docent van max. 25 leerlingen in je eigen klas en bent samen met de jaarcoördinator verantwoordelijk voor de gehele jaargroep
  • Jouw pedagogische visie zet je in voor een veilige en positieve sfeer binnen je klas
  • Je ondersteunt en begeleidt vrijwilligers en gastdocenten bij de uitvoering van de les
  • Je stimuleert, motiveert en enthousiasmeert leerlingen, gastdocenten en vrijwilligers en maakt de vertaalslag tussen de gastdocenten en de leerlingen
  • Je reflecteert op de lesprogramma’s, de leerlingen en je eigen functioneren
  • Je vindt het belangrijk tijd te besteden aan je persoonlijke ontwikkelingen d.m.v. training en intervisie

Benieuwd geworden naar ons? Wij ook naar jou! Laat ons weten wie jij bent en wat jij komt toevoegen aan onze organisatie. Maak je motivatie aan ons kenbaar met een video, een brief, of een totaal andere vorm. Stuur je motivatie met CV vòòr 31 mei a.s. naar Ninke Bartoo o.v.v. sollicitatie klassendocent IMC Weekendschool Den Haag.

Voor vragen kun je terecht bij Ninke Bartoo, bereikbaar op 06-14 81 69 43 of per mail: ninke.bartoo@weekendschool.nl

Meedoen met de les op zondag 16 of zondag 23 juni, is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Aanstelling vindt plaats op basis van een contract voor bepaalde tijd. Je krijgt per gewerkte zondag € 86,70 bruto betaald. De eerste werkdag is op zondag 15 september 2019. Kijk voor meer informatie ook op www.imcweekendschooldenhaag.nl, Facebook of Instagram.