fbpx
020 – 280 17 00 EN

Derdejaars bouwen zelf een game

18-03-2014

Twee zondagen volgen onze leerlingen gastlessen Game Design aan het Grafisch Lyceum Rotterdam.  Ze maken kennis  met enkele docenten, de verschillende opleidingen op deze school en krijgen een inkijkje in de wereld van de games.

De gameplay

Na een inspirerende presentatie over de geschiedenis van de games en het programma 3DS Max gaan de leerlingen zelf aan de slag met het ontwerpen van een game. In de eerste fase werken de leerlingen in tweetallen aan een gameplay op het platte vlak. Verschillende afbeeldingen op papier van bouwstenen en icoontjes van vijanden en obstakels worden uitgeknipt en op een groot vel met een rasterpatroon geplakt. In deze ontwerpfase maken de leerlingen keuzes voor de vormgeving, het spelverloop en de puntentelling van de game.

De computergame

Tijdens de tweede les gaan de leerlingen deze ontwerpen aan elkaar presenteren en motiveren ze hun keuzes. Na een introductie van Klokhuis Game Studio nemen zij zelf plaats achter de computers. Veel leerlingen zijn enthousiaste gamers en hebben al snel door hoe ze met dit programma een game kunnen bouwen. Na het eerste level  bouwen ze met veel plezier verder aan het tweede level.

Maar dan wordt het tijd om de games te gaan testen.Geconcentreerd spelen de leerlingen in tweetallen de games van de andere leerlingen en na kort overleg geven ze voor elk spel een waardering.  Als twee meisjes de trotse winnaars zijn van “de game van de dag” kan hun dag niet meer stuk!