fbpx
020 – 280 17 00 EN

Derdejaars en alumni op het ijs

15-01-2015

Zondag 11 januari kropen enkele alumni en derdejaars leerlingen van IMC Weekendschool Rotterdam Delfshaven het ijs op bij RTC Dordrecht. De lesdag, mogelijk gemaakt door Cardano, stond in het teken van topsport.

Onder begeleiding van professionele ijshockeyers namen de leerlingen een kijkje achter de schermen. Gastdocent Bas en Peter gaven uitleg over spelregels, technieken en samenspelen als team. Bas vertelde ook over bijgeloof onder ijshockeyers: “Waar sommigen per se hun linkerschaats als eerste aan willen trekken, tik ik vóór de wedstrijd altijd het doel van de tegenstander aan met mijn stick. Een beetje zoals voetballers die de grasmat kussen.”

Dat iedere profsporter, en zeker ijshockeyers moeten beschikken over doorzettingsvermogen en discipline konden de leerlingen wel raden, en werd nog eens onderstreept toen zij zelf het ijs op gingen.

Gastdocent Matthijs ontving de leerlingen op het ijs. Schaatsen en handschoenen aan, helmen op en gaan! De eerste meters op het ijs waren wat onzeker, maar al snel schoten de pucks (en leerlingen) alle kanten op. Matthijs deed voor, de leerlingen deden na. Na oefenen met dribbelen, passen en op doel schieten, speelden de leerlingen een potje tegen elkaar.

Op de terugweg in de bus was iedereen moe maar voldaan. Het was een topdag. “Volgend jaar weer, meester?”, vroeg oud-leerling Nasser na afloop.