fbpx
020 – 280 17 00 EN

Derdejaars ondernemen!

27-11-2013

Twee ondernemers hebben zondag 24 november een gastles gegeven over het opzetten van een onderneming. Zij hebben verteld wat daarbij komt kijken en waarom zijzelf die stap hebben gezet. Kan iedereen een eigen onderneming starten? Welke eigenschappen of talenten zijn belangrijk voor het succes van de onderneming?

Ondernemers worden gedreven door een grote droom. Zij willen een verschil maken, durven risico’s te nemen, kunnen onderhandelen, zijn creatief, etc. Tijdens het talentenspel ontdekten de leerlingen welke kwaliteiten zij bij zichzelf herkennen en hoe die talenten kunnen bijdragen aan het succes van een onderneming!

Zelf ondernemen!

De komende weken worden de leerlingen uitgedaagd om zelf te gaan dromen. In groepjes gaan zij een fictieve onderneming opzetten en een nieuw(e) product of dienst op de markt brengen. Vooraf moeten de leerlingen bepalen voor welke doelgroep het product of de dienst is en hoe zij reclame gaan maken. Daarbij worden zij op weg geholpen door ondernemers en voorbeelden uit de praktijk.

Wat is een goede prijs voor het product? Wat zijn de kosten? Hoe hoog wordt de winst? Hoe wordt de onderneming gefinancierd? Een lening bij de bank, microkrediet of crowdfunding? De leerlingen worden hierin geadviseerd door twee ondernemers in de financiële dienstverlening. Alle bedrijfjes schrijven een businessplan en verdelen taken voor het opzetten van een presentatie.

Wij zijn benieuwd! We gaan nog een paar spannende en drukke zondagen tegemoet!