fbpx
020 – 280 17 00 EN

Derdejaarslobby

26-11-2012

Aan het einde van het derde jaar, een week voor de diploma-uitreiking, staat er voor de derdejaars leerlingen een uitje op het programma. Op die dag gaan ze iets leuks doen om drie jaar weekendschool met zijn allen op een gezellige manier af te sluiten. Maar wat….

…. daar mochten de derdejaars afgelopen zondag over meedenken tijdens de tweede les van het vak Politiek.
In vijf partijen bedachten de leerlingen een plan voor de invulling van het derdejaarsuitje. De ‘minister van het Uitje’ (de juf) had toegezegd dat ze een voorstel waar een meerderheid van de derdejaars leerlingen voor zou stemmen zeker aan zou nemen. Als er voor geen enkel plan een meerderheid zou zijn, zou ze de plannen alleen meenemen als advies. Dat betekende dat de derdejaars heel veel invloed hadden, maar alleen als ze met meerdere partijen samen zouden werken.

In verschillende rondes werden er plannen bedacht, vragen aan elkaar gesteld en voorstellen aan elkaar gedaan. In eerste instantie was elke partij voor haar eigen plan, maar de partijen groeiden steeds meer naar elkaar toe. Tijden een gesprek tussen de lobbyisten ontstond er ineens een groot samenwerkingsverband, waarbij onderdelen van verschillende plannen werden samengevoegd en…..  met een overdonderende meerderheid werd het voorstel ‘bowlen, barbecue en bonte avond/disco’ aangenomen!

De minister gaat haar uiterste best doen om dit leuke, realistische en haalbare plan zo goed mogelijk uit te voeren.lobbyisten in gesprek