fbpx
020 – 280 17 00 EN

Dertig jonge ondernemers van IMC Weekendschool overtuigen Rabobank

12-11-2014

Op zondag 2 november jl. vond een unieke projectdag plaats voor de derdejaarsleerlingen van IMC Weekendschool Tilburg: Ondernemen. Deze projectdag is ontstaan in samenwerking met de Rabobank. In een zondag, ontpopten de leerlingen zich tot bevlogen ondernemers, met als belangrijkste doel: de Rabobank ervan overtuigen dat hun ondernemingen door de bank gefinancierd moeten worden.

De dag begon met gepassioneerde gastdocente Dominique van Berkel. Dominique is zelf ondernemer: zij opende enkele maanden geleden haar Grand Café De Havenmeester aan de Piushaven in Tilburg. Door Rabobank werd zij uitgeroepen tot ‘starter van de maand’. Na een duidelijke introductie van Dominique, wisten de leerlingen wat hen te wachten stond: onderneming ontwerpen, naam bedenken, logo ontwikkelen, moodboards maken. Ze beseften al snel dat er heel wat komt kijken bij het opstarten van een eigen onderneming. Met veel enthousiasme gingen de 3ejaars aan de slag, met professionele hulp en tips van Dominique. Gedurende de ochtend kwam ‘de bank’ alvast een kijkje nemen in de klas: Yasser Chahed (Rabobank) en Otman Nouinou (OS Websolutions) liepen rond met een kritische maar open blik, waar de leerlingen al gauw door gegrepen waren. Ze vroegen Yasser en Otman het hemd van het lijf en je voelde de spanning voor de middag stijgen.

In de middag was het dan zover: de jonge ondernemers presenteerden hun ontworpen onderneming aan de bank. Over veel aspecten hadden de ondernemers goed nagedacht, maar toch vonden Yasser en Otman nog enkele verdiepende vragen die zij de ondernemers stelden. Maar de ondernemers stonden hun mannetje en hebben aan het einde van de middag allemaal een dikke voldoende ontvangen van de bank. Daarbij gaf Yasser de boodschap, dat hij deze jonge ondernemers over een aantal jaar allemaal hoopt terug te zien, als startende ondernemer bij de Rabobank.

Ontzettend bedankt voor deze mooie dag!