fbpx
020 – 280 17 00 EN

‘Deze kinderen willen op zondag niet uitslapen’

02-02-2012

2 februari 2012
Elke zondag stellen zij ruim honderd leerlingen uit Tilburg-Noord voor aan vakmensen uit de regio. Experts komen vrijwillig vertellen over wat zij in het dagelijkse leven doen. Rechters, chirurgen, journalisten, alle beroepsgroepen zijn vertegenwoordigd. Afgelopen woensdag leerden de docenten van IMC Weekendschool uit Tilburg zelf een waardevolle les, om ook hun kennis te verbreden: een rondleiding in MFA De Dirigent, gesprekken met de organisatie en een bezoek aan de Pucciniflat.

“Alles komt hier perfect samen”, zegt Mieke van der Loop. Als Coördinator Brede School vertelt ze het team van IMC Weekendschool over ouderlokalen, de samenwerking met Kinderstad , De Twern, Bureau Jeugdzorg en andere disciplines die verweven zijn met de Brede School. Haar enthousiasme verklapt dat dit geen ingestudeerd riedeltje is. Van der Loop ziet de toekomst van de wijk Stokhasselt rooskleurig in. “Alleen de IMC Weekendschool moet meer betrokken worden”, vindt ze. Daar heeft manager Chantal van Rijswijk wel oor naar: “Het is voor ons ontzettend belangrijk om de leerlingen niet alleen op school te zien, maar ook in de wijk tegen te komen.”

Alles is taal
“IMC Weekendschool haalt de kinderen uit de wijk en laat ze nieuwe dingen ontdekken en daar samen over praten.”, vult Van der Loop aan. Directeur van Islamitische basisschool Aboe el-Chayr Tejo Kessels, mengt zich in het gesprek: “Dat is erg belangrijk, ik blijf maar op die taal hameren.” “Taalverbetering is niet specifiek een speerpunt van IMC Weekendschool”,
haakt Van Rijswijk in. “Maar uit onderzoek blijkt dat de leerlingen van de weekendschool wel een betere beheersing hebben van de Nederlandse taal”. “Logisch”, reageert directeur Kessels met Limburgse tongval. “Alles is taal, kinderen leren veel meer buiten dan binnen de school en de Weekendschool is precies zo’n initiatief dat zulke successen kan realiseren,  mooi dat die leerlingen op zondag met al die verschillende vakken aan de slag gaan.”  “Ja want deze kinderen willen niet uitslapen op zondag”, springt  IMC Weekendschool manager Van Rijswijk bij.