fbpx
020 – 280 17 00 EN

Diploma-uitreiking 2012, Rotterdam

19-04-2012

16 april 2012
Na drie jaar trouw de weekendschool te hebben bezocht, behaalden de leerlingen in Rotterdam op 1 april 2012 hun diploma. De geslaagden kwamen de collegezaal binnen door een lange ‘gang’ van eerstejaars die hen onder luid applaus en bellenblazend verwelkomden.

Daarna konden alle aanwezigen genieten van een spetterend optreden van de Brassbandschool. Zij lieten Caribische brassmuziek horen, waarbij ook het publiek werd betrokken!

Vervolgens maakte burgemeester Aboutaleb zijn entree. Nadat jaarcoördinator Roexana kort iets over elke leerling had verteld, ondertekende de burgemeester de diploma’s en sprak met elke leerling.

De leerlingen waren zichtbaar van hem onder de indruk! Ook de eerstejaars. Toen zij weer terug moesten keren naar hun leslokaal, fluisterde een van hen tegen z’n buurman: ‘Durf jij de burgemeester aan te raken?’ Ja, dat durfde hij en zachtjes legde hij z’n hand op de schouder van de burgemeester. De jongen kreeg veel respectvolle blikken toegeworpen van de anderen en een grote lach van de burgemeester.

Nadat de burgemeester afscheid had genomen, was het tijd voor een andere verassing. Zes derdejaars waren namelijk cum laude geslaagd. Dit wilden wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. En daarom kregen deze leerlingen een laptop cadeau. Deze laptops zijn aangeboden door Digital Playground. Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders van de kinderen, waren overdonderd door het cadeau.

De kinderen zijn vervolgens door FFL-coördinator Els en enkele oud-leerlingen welkom geheten bij het Future for Life Institute. Daarna heeft iedereen nog even kunnen napraten onder het genot van een hapje en een drankje.