fbpx
020 – 280 17 00 EN

Diploma-uitreiking in stijl – lichting 2020 van IMC Weekendschool

08-06-2020

Zoals alle scholieren in Nederland hebben ook de leerlingen van IMC weekendschool hun lessen in de afgelopen maanden vanuit huis moeten én kunnen volgen. Mede dankzij het succes van dit geïmproviseerde online lesaanbod,  heeft een nieuwe lichting van 274 derdejaars leerlingen van onze tien vestigingen afgelopen zondag 7 juni hun felbegeerde diploma in ontvangst mogen nemen.

Zij hebben hun driejarige opleiding de afgelopen maanden in onverwachte en soms moeilijke omstandigheden afgerond, en ook de traditioneel feestelijke diplomering op de tien landelijke vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Tilburg, Nijmegen en Groningen heeft dit jaar in aangepaste vorm plaatsgevonden.

Lesgeven in lockdown

De coronacrisis dwingt tot – versnelde – innovatie in het onderwijs. Ook voor de medewerkers en leerlingen van IMC Weekendschool betekende de ‘lockdown’ een plotselinge omschakeling naar onderwijs-op-afstand. Wie zich een beeld wil vormen van deze online initiatieven kan onder meer terecht op onze online initiatieven pagina, die we speciaal voor deze periode hebben opgezet.

Over Stichting IMC Weekendschool

Stichting IMC weekendschool biedt al meer dan twee decennia motivatiegericht onderwijs aan jongeren (tussen de tien en veertien jaar) uit wijken waar dit het hardst nodig is. Sinds de start in Amsterdam Zuidoost (1998) is de weekendschool uitgegroeid tot tien vestigingen in de grote steden en een alumninetwerk met ruim 3000 oud-leerlingen. Daarnaast bieden we ons onderwijs aan onder schooltijd op 35 reguliere basisscholen door heel Nederland (IMC Basis) en op tien locaties voor nieuwkomerskinderen in internationale taalklassen (IMC on Tour). Zo bereiken we wekelijks zo’n 3000 leerlingen Op 55 locaties. En nog altijd via het beproefde concept: de nieuwsgierigheid van jongeren voeden en hun motivatie prikkelen door middel van ontmoetingen met bevlogen professionals die komen vertellen over hun vak. Zo verbreden ze hun horizon, stimuleren we hun lef en leren ze om gemotiveerde keuzes voor de toekomst te maken.