fbpx
020 – 280 17 00 EN

Doei IMC Weekendschool! Hallo Future For Life!

21-04-2015

 

22 leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Noord hebben zondag 19 april hun diploma ontvangen als afsluiting van het driejarige programma. Vanaf nu zijn ze officieel lid van het alumni netwerk van de weekenschool genaamd Future For Life.

 De zaal was gevuld met ouders, broertjes, zusjes, familie, vrijwilligers, weekendschool leerlingen en oud leerlingen. Al deze mensen waren aanwezig bij deze bijzondere middag en gaven de gediplomeerden een daverend en welverdiend applaus! En wat zijn we allemaal trots!

 Het IMC Weekendschool programma  werd zondagmiddag officieel en feestelijk afgesloten in de Newtonzaal van Shell Technology Centre Amsterdam. Daar ontvingen de weekendscholieren hun diploma uit handen vanSaskia Groenewoud, lid dagelijks bestuur  van de bestuurscommissie Noord. Groenewoud sprak haar bewondering voor de gedrevenheid van de leerlingen uit: ‘het is indrukwekkend om te zien hoe jullie  mee hebben gedacht over de ontwikkeling van Stadsdeel Noord en daar ook daadwerkelijk een bijdrage aan hebben geleverd. Inspraak en betrokkenheid van jongeren bij hun leefomgeving is van groot belang. Wat mij betreft is deze samenwerking absoluut voor herhaling vatbaar.’  Ook gastdocent Maurits Mazel sprak de leerlingen toe: ‘ lesgeven op de weekendschool is een inspirerende en leerzame wisselwerking tussen gastdocent en leerlingen. Ik heb ook van jullie geleerd. Het is niet makkelijk om kort en bondig uit te leggen wat Recht is. Jullie hebben dat heel goed gedaan. Het gaat over vrijheid en grenzen. ‘

De weekendschool lessen zijn erop gericht de jongeren kennis te laten maken met ‘het echte werk’. Enkele hoogtepunten van de afgelopen jaren waren het bezoek aan de Rechtbank, waarbij de leerlingen zelf een rechtszaak naspeelden, onder begeleiding van rechters, officieren en advocaten. Het ontwerpen van een nieuw speelschip op het Spreeuwenpark in Amsterdam Noord naar aanleiding van het vak Politiek. Dit speelschip is in oktober 2014 daadwerkelijk gebouwd. Als afsluiting van hun weekendschool carrière openden de leerlingen op 9 april jl. hun eigen expositie  Ten Days Till Graduation in de Tolhuistuin tijdens het vak Reclame. 

Team Noord van IMC Weekendschool hoopt de inmiddels oud leerlingen weer eens terug te zien op de weekendschool of bij activiteiten van Future For Life. Maar voor nu eerst genieten van de welverdiende rust.