fbpx
020 – 280 17 00 EN

Duckrace in Groningen

21-10-2015

Geen stuurloos gedobber maar een spannende nek-aan-nek-race tussen meer dan drieduizend knalgele badeendjes in een Groningse gracht op 4 oktober j.l.

duckrace in Groningen.jpegDe duckrace was een initiatief van de lokale Rotary ten behoeve van onze Groningse vestiging, die voor deze gelegenheid was omgedoopt tot Weekeendschool. Na de tewaterlating werd de gele vloot van eendjes in de Potterbakkersrijge – een gracht in het centrum van Groningen – voortgestuwd door een brandweerspuit. ‘Als je het enthousiasme van de mensen ziet, doe je daar natuurlijk graag aan mee’, aldus Anno Bulthuis, hoofd van de Groningse brandweer.

Initiator van de ‘wedstrijd’, de Rotaryclub in Groningen, stelde niet alleen de vijfduizend (genummerde!) badeendjes ter beschikking, mede dankzij hun inzet werden er meer dan drieduizend verkocht. Met deze ludieke en uiterst succesvolle sponsoractie werd maar liefst tienduizend euro ingezameld.  Ook het prijzengeld, duizend euro voor de eigenaar van de winnende badeend, werd uiteindelijk aan de Weekendschool gedoneerd. Een mooi gebaar!

‘Een superdag’, aldus Inge van der Veen, vestigingsmanager van de Weekendschool in Groningen. ‘De rotary heeft zich verschrikkelijk uitgesloofd om deze duckrace te organiseren.’ De sponsoractie vormt het sluitstuk van een jarenlange samenwerking waarin de lokale Rotaryclub de Weekendschool inhoudelijk en financieel heeft ondersteund. Nogmaals dank voor alle support en voor deze geslaagde middag!