fbpx
020 – 280 17 00 EN

NRC artikel: Een klas in de Schilderswijk

10-01-2020

Journalist Philip de Witt Wijnen is sinds twee jaar gastdocent op de Haagse weekendschool en zal een een aantal leerlingen tien jaar lang blijven volgen om vast te leggen wie zij zijn en hoe ze zich ontwikkelen. De eerste aflevering van deze serie verscheen afgelopen weekend in NRC-Handelsblad.

De NRC-redacteur ontmoette de weekendschoolleerlingen als gastdocent bij het vak Journalistiek, en was onder de indruk van hun enthousiasme en nieuwsgierigheid tijdens de lessen. ‘Ik vroeg me telkens af: wat zal er van deze kinderen terechtkomen als zij straks met hun certificaat van de IMC Weekendschool hun échte school afmaken? Wat willen ze worden en wat wórden ze uiteindelijk?

In overleg met ouders en de weekendschool selecteerde hij vier leerlingen die hij tien jaar lang intensief wil volgen en tenminste jaarlijks zal portretteren voor de krant. De eerste aflevering, waarin Vaishnavi, Musa, Zakaria en zijn zusje Sara aan het woord komen, verscheen deze zaterdag in NRC-Handelsblad. In de portretten (met mooie foto’s van David van Dam) geven ze antwoord op uiteenlopende vragen over hun toekomstdromen en grote voorbeelden, maar bijvoorbeeld ook over hun thuissituatie of hun kijk op religie.

Lees hier het hele artikel © NRC-Handelsblad

Wij zullen dit prachtige project de komende jaren uiteraard met veel belangstelling blijven volgen!