fbpx
020 – 280 17 00 EN

Een nieuwe lichting gediplomeerden

02-05-2018

April betekent diplomatijd. De derdejaars leerlingen van alle weekendschool vestigingen ontvingen in de afgelopen weken hun diploma. Op zondag 22 april was het onder meer de beurt aan leerlingen van de vestigingen in Amsterdam. ‘Lichting 13, welkom bij IMC Alumni!’

De smederij in leslocatie Het Sieraad is versierd met slingers en foto’s. Aan de muur hangen posters met gedichten die tijdens het vak Taal en Poëzie zijn gemaakt. Vandaag is de grote dag! 27 derdejaars zullen hun felbegeerde diploma in ontvangst nemen!

Erehaag
Een erehaag van tweedejaars leerlingen, de aanwezigheid van oud-leerlingen, zelf meegebrachte hapjes en trotse ouders: het kenmerkt de diplomauitreiking in West, waar de betrokkenheid al jaren enorm groot is. Heleen Terwijn, oprichtster van IMC Weekendschool is vandaag aanwezig om de diploma’s te tekenen, evenals Fenna Ulichki,, stadsdeelbestuurder van Amsterdam-West en al een paar jaar betrokken bij deze weekendschoolvestiging.

Verder
“Vanaf vandaag zien wij jullie als ‘groot’ en verwachten wij dat jullie zelf gaan kijken wat er allemaal is in het alumniprogramma” vertelt Heleen Terwijn de derdejaars. “De eerste keren zijn er nog veel activiteiten hier op de vestiging. Als je dan ouder wordt, zijn er verschillende connecties, waar je les kunt krijgen en stage kunt lopen en oud-leerlingen kunt ontmoeten die ook al in het vakgebied verder zijn gegaan. En dat is heel leerzaam, want zij kunnen je verder helpen als je vragen hebt.”

Persoonlijk verhaal
Hoe belangrijk het is om ook na je diplomering contact te houden met IMC Weekendschool vertelt alumna Ibtissame Amajjout aan het aanwezige publiek. In het kader van de Ambassadeursopleiding, waar zij dit jaar aan deelneemt, deelt zij vandaag haar persoonlijke verhaal.

“Denkt u eens terug aan de laatste keer dat u geen motivatie had. Ik had een tijd lang op school geen motivatie meer. Ik probeerde te leren, maar het lukte me gewoon niet meer. En toen dacht ik terug aan hoe gemotiveerd ik was toen ik op IMC Weekendschool zat. Ik ging drie jaar lang, iedere zondag, vrijwillig naar IMC Weekendschool. Dat noem ik pas echt motivatie. Dus ik heb contact opgenomen met IMC Weekendschool en heb mijzelf opgegeven als vrijwilliger. De kinderen in de klas zagen mij als voorbeeld en dat deed echt iets met mij. Zij hielpen mij mijn motivatie terug te krijgen terwijl ik hen hielp.”

Alle derdejaars kregen hun diploma. De één cum laude, de ander met iets meer inspanning. En de wijze les van Fenna zullen zij met zich meenemen: “er wordt zo vaak verteld wie of wat je moet zijn. Leer, ontwikkel je en wordt wie je zelf wilt zijn. Dat is het mooiste wat je jezelf kunt geven”.

Lichting 13, welkom bij IMC Alumni!