fbpx
020 – 280 17 00 EN

Eerste lichting alumni slaagt voor de Honours Academy

22-03-2023

Trotse jongeren, ouders, begeleiders, gastdocenten en initiators. In het weekend van 9 en 10 april 2022 ontvingen op landgoed Koningshof in Overveen elf alumni hun certificaat van de Honours Academy, een nieuwe opleiding van IMC Weekendschool. In krachtige presentaties vertelden de jongeren over hun persoonlijke groei tijdens dit programma en over de richting waarin ze hun opleiding willen gaan vervolgen.

‘Trotse alumni en bovenal trotse ouders. Op deze dagen ervaren we dat de impact van ons werk verder gaat dan de deelnemers zelf. Ouders, broers, zussen en andere familieleden kunnen vaak in prachtige bewoordingen vertellen wat zij meekrijgen van de effecten van weekendschoolonderwijs.’

Een vervolgopleiding kiezen, je kwaliteiten en valkuilen ontdekken, zelfreflectie beoefenen, feedback geven, uit je comfortzone stappen en doorzetten: dit zijn de thema’s van de Honours Academy. Daarbij horen ontmoetingen met indrukwekkende persoonlijkheden zoals in deze editie CEO Hajir Hajji van Action en CEO Rochdi Darrazi van Boldking. Ook de workshop van de Koninklijke Landmacht maakte veel indruk. Grenzen verleggen, doorzettingsvermogen en ontdekken dat je soms verder kunt gaan dan je eerst dacht, waren inzichten die terugkeerden in de verhalen van de elf deelnemers.

De Honours Academy werd dit jaar mogelijk gemaakt door onze partners Stibbe, TBWA\NEBOKO, Slingshot Ventures, Jumbo Supermarkten, Boldking, Action, Technische Universiteit Delft, het Rijksmuseum en de Koninklijke Landmacht.

De Honours Academy is een intensief programma, speciaal samengesteld voor onze alumni van 16 t/m 18 jaar, dat voorbereidt op het kiezen van een vervolgopleiding. Het programma brengt jongeren in contact met bijzondere mensen, bedrijven en plekken uit verschillende sectoren van de samenleving. Reflectie op jezelf, jezelf in de groep, ambitie en levenshouding maken belangrijk onderdeel uit van het programma.

Foto’s: Arno Stevens